H

Het belang van zwangerschapsvitaminen

Zwangerschap en vitaminen

Bij zwangerschap nummer 1 was het me totaal onbekend… Ik kreeg het advies van mijn gynaecoloog om zwangerschapsvitaminen te nemen dus stapte ik de apotheek binnen en kocht ik het eerste doosje dat ik passeerde. ‘Dat is toch allemaal hetzelfde’ en dus informeerde ik me zelfs niet. Ik nam dagelijks een tablet in, althans dat was het voornemen. Want zo misselijk als ik maar zijn kon hield ik zelfs dat amper binnen.

Bij de tweede zwangerschap ging ik opnieuw voor diezelfde vitaminen. Dus toen de apotheek me bij zwangerschap 3 vroeg of ik wist welke ik zou innemen, had ik geen benul van een verschil. Ik blijf er ook van overtuigd dat alles aan een dusdanig strenge wetgeving moet voldoen dat het hele aanbod wel dik ok moet zijn. Maar er blijkt toch een verschil te zijn. En dat verschil uit zich blijkbaar in hoeveelheid DHA. En neen, dit staat blijkbaar niet voor Doe-Het-Alleen-als-uw-kids-het-niet-voor-je-doen. Neen, DHA is dus de wetenschappelijke naam voor diepzeevisolie. Het klinkt niet alleen sjieker, maar zou ook nog eens een positieve werking hebben op hersenfunctie en gezichtsvermogen.

Had ik dat maar geweten bij kind 1 en 2 (just kiddin ?)! Naast het feit dat de capsules die ik nu tijdens de laatste zwangerschap nam ook minder maaglast met zich leken mee te brengen (maar ook dat zal vooral zwangerschapsgebonden zijn), dacht ik bij mezelf dat ‘extra zeevisolie’ alvast mooi meegenomen was. En niet alleen tijdens de zwangerschap, maar ook nadien tijdens borstvoeding of herstel van een zwangerschap is dit supplement blijkbaar mooi meegenomen. Dubbele win! En dus zweer ik bij deze zwangerschap (en komende postnatale periode) heilig bij MorDHA (wat me tot voor deze zwangerschap als chinees klonk).

Ik bespaar je de hele uitleg van hoeveelheden en bestanddelen, maar het komt er op neer dat je met één capsule per dag al meer dan de minimum aanbevolen hoeveelheid DHA inneemt. En dus zal jouw foetus/baby in spé je eeuwig dankbaar zijn. Maar, met een grote M… Supplementen vervangen nooit gevarieerde voeding. Dit is dus een aanvulling, maar vers fuit en de nodige porties groenten blijven een must. Bestaan jouw cravings dus uit minder gezonde ‘goestingskes’, eet dan zeker een extra stuk fruit ?!

Het resultaat van mijn innamen kan je binnenkort, na de bevalling, bewonderen. En vergeet niet : a MorDHA-pil a day keeps the doctor away ☺!

Zwangerschap en vitaminen Zwangerschap en vitaminen Zwangerschap en vitaminen

 

 

 

 

CategoriesNiet gecategoriseerd
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.