Zwangerschap kwaaltjes 14 weken zwanger

Wat vergeet je toch snel hoe je je voelt tijdens je zwangerschap. Dodelijk vermoeid, en de baby is nog niet eens de grootte van een garnaal ? Toiletbezoekjes à volonté, en ieeeuuuwww alles stinkt. En hooonger! Maar dan helaas nergens zin in. Geloof het of niet, ik was stomverbaasd toen de zwangerschapstest een dikke, vette plus aangaf. Voor de zekerheid nam ik de bijsluiter er nog eens bij, want ik geloofde echt niet dat ik zwanger kon zijn. Iets met het zo graag willen dat je er niet op durft te hopen.

Tot het moment van de test was ik er van overtuigd dat ik elk moment ongesteld kon worden. Maar vermits ik overtijd was en er die avond een feestje op de planning stond, wou ik zeker zijn. Kwestie of ik van dat glaasje wijn en bepaald eten wel of niet kon gaan smullen. Niet dus. En dan: omg omg omg!!! Ik ben zwanger. IK.BEN.ZWANGERRRR!!! Echt??? Zou die test wel juist zijn? Ik las ooit: een streep is een streep, ook al is ze nog zo licht, dan ben je toch echt zwanger. En geloof me, er stond duidelijk een streep. Een dikke, vette, blauwe streep. Plus eigenlijk, maar dat terzijde.

Zwanger dus. En zooooo blij. Eindelijk, na al die tijd. Maar ook een beetje voorzichtig blij, want je weet maar nooit. Eerst dat bezoekje aan de dokter maar eens afwachten. En als daar alles goed blijkt, dan wordt het misschien een beetje echter. Want het besef, dat is er zelfs nu nog niet helemaal. Af en toe kijk ik naar beneden en valt het me in: ik ben zwanger! Want ook dat is zwanger zijn van een vierde kind, af en toe vergeten dat het zo is door alle drukte heen.

Maar goed. Die kwaaltjes dus. Die hadden het eigenlijk al moeten verraden. Alleen had ik het dus echt nog niet door. Maar ’s avonds een film uitkijken is er niet bij nu, ik val steevast in slaap zodra de aftiteling begint. En omg wat stinkt de wereld toch heel erg momenteel. Want ook al ben ik een echte foodie, zelfs geuren van eten zijn nu niet echt mijn beste vriend. En dan die toiletbezoekjes, vooral midden in de nacht of een uur voor de wekker afgaat.

Ik heb ook honger als een paard, maar als ik dan de kast opentrek, is er weinig of niets waar ik zin in heb ??‍♀️ Misschien maar beter zo, hello zwangerschapskilo’s. Want oh ja, binnenkort is het weer zover. De weegschaal op.

Ter compensatie besloot baby lief dat de ochtendmisselijkheid best de hele dag kan duren. En dat je zelfs op 19 weken de toiletpot ’s ochtends nog best niet te ver kan ontlopen. De ?? emoji’s staan momenteel in mijn top 5 bij recent gebruik. Want ja, ook al zit er nog niets in mijn maag, het vliegt er toch steevast uit.

Maar ik was ze dus vergeten, die kwaaltjes. Ook al zijn ze nog niet zo heel ver in het verleden. Alleen neem ik ze er met genoegen bij. Want meer dan 15 cyclussen lang heb ik er op gehoopt.

Zwangerschap kwaaltjes 14 weken zwanger

 

 

CategoriesNiet gecategoriseerd
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *