A

Als het niet zo goed lukt

Zwangerschap - fertiliteit

Dat er iets niet helemaal in orde is en wat verdere onderzoeken aangeraden zijn. Dat ik misschien beter een hormonenkuur zou opstarten. Want dat het deze keer misschien niet zo vanzelf zal gaan. Wat kan het leven toch een rare twist krijgen soms. Van de tweede werd ik zwanger terwijl ik zelfs nog aan de pil was. En nu zou nummer vier wel eens een heuse medische tocht kunnen worden.

Ik had het nooit durven denken toen we er aan begonnen. Uiteraard besef je wel dat het wat minder vlot kan gaan. Dat was bij nummer drie ook. Maar dat na een jaar proberen en een bezoekje aan de gynaecoloog (om toch maar eens te laten controleren of alles wel ok is), ineens blijkt dat het niet ok is. En dat de weg naar een zwangerschap wel eens langer zou kunnen worden dan we dachten.

Dan de vraag, hoe ver willen we gaan voor nummer vier. Willen we echt die hele medische molen door? Of stellen we ons in dat geval erin dat drie ook een mooi getal is en we ons gelukkig mogen prijzen met drie gezonde jongens. Dat is immers al veel meer dan veel mensen gegeven is. Maar oh, wat is nummer vier nog zo gewenst. Toch weet ik nu ergens al dat ik die weg niet op wil. Dat ik in dat geval ga proberen leven met het feit dat nummer vier misschien altijd een wens zal blijven.

En die hormonenkuur, wat doen we daarmee. Want hormonen in je lijf, dat zorgt toch altijd voor wat bijwerkingen. Om nog maar te zwijgen over de verhoogde kans op meerlingen. En die kans is al hoger bij ons want meerlingen zitten aan beide kanten in de familie. Kunnen we vijf kindjes wel aan, kunnen we hen alles geven wat ze nodig hebben? De vragen komen en gaan. Ik probeer er niet te veel aan te denken tot we de definitieve uitslag hebben. Maar toch, onbewust speelt het allemaal in mijn hoofd.

Ik heb altijd gedroomd van een groot gezin. Mijn kids samen zien opgroeien. Ze tot de fantastische volwassenen zien opgroeien die ze vast en zeker worden. Ze misschien ooit de ouders zien worden die we hopen voor hen te zijn. Hun altijd een vellige haven bieden om naar terug te keren wanneer ze dat nodig hebben. Wat had ik dat graag aan een (paar) kindje(s) meer gegeven.

Zwangerschap - fertiliteit

Pictures by the sweetest: NG Photography

CategoriesNiet gecategoriseerd
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *