Z

Zomer staat voor barbecue

Zomerse barbecue recepten

De zomer is volop in het land. En waar er hier en daar wel wat gezeur klinkt over de hitte, is iedereen vooral blij dat we eindelijk wat buiten kunnen leven en genieten van het zonnetje. Zodra de eerste zonnestralen verschenen, werden ook de barbecues vrolijk opgestookt.

Ook bij ons draait die barbecue overuren tijdens de zomer. Maar omdat ik niet zo een mega vlees fan ben, vullen we dat graag nog wat aan met andere gerechten. En ook al is het barbecue, dan mogen wat hapjes vooraf toch ook niet ontbreken. Wij geven alvast onze favorieten mee!

Terwijl die barbecue opwarmt, slaat de honger vaak al toe. En dan zijn wat hapjes vooraf altijd een schot in de roos. Zoals een gigantische schaal met hummus (volgens het recept uit het boek van ‘Elke dag Marta‘) waar je heerlijk in kan dippen met crackers, grissini, of zelfs groentjes. Ook een hapje van Milkana roomkaas afgewerkt met wat zalm en sesam zaadjes, zijn een topper.

Zomerse barbecue recepten

Zomerse barbecue recepten

Om de barbecue zelf wat op te fleuren met heerlijke side dishes, is een pasta salade altijd perfect. Iedereen lust het en je kan ze in alle mogelijke varianten maken. Met eitjes en worteltjes en mais bv, of ook een pasta met komkommer, tomaatjes en feta kaas is altijd een hit. Wil je nog een extra touch voor bij het vlees, kan je ook wraps op tafel zetten, die je dan kan vullen met het vlees (vers vanop de barbecue) en met groentjes. Patatjes gaan meestal mee de barbecue op, maar je kan ze ook in de oven klaarmaken. Doe er wat ajuin, kerstomaatjes en kruiden over en je hebt een schotel om u tegen te zeggen.

Zomerse barbecue recepten

Verder is een grote schaal groentjes ook altijd een succes, en zorgt het voor een frisse toets. Sausjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken en als je die bovendien nog eens zelf maakt, scoor je gegarandeerd. Een pot heerlijke koude looksaus (yoghurt, mayo, look en citroen) bv, blijft nooit lang vol.

Met een paar kleine extra’s maak je van die barbecue een succes! Iedereen zal ervan smullen en jij bent gastvrouw van de dag! En het beste van al, al deze gerechtjes tover je in no time op tafel. Win-win!

CategoriesGeen categorie
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *