W

Winter in het land

Kinderjassen winter De bijenkorf
We kunnen het niet langer ontkennen, de winter begint nu echt wel zijn intrede te doen. De nachten worden kouder, de dagen korter. De periode van warm induffelen is aangebroken. Maar ook de periode van elke ochtend vier kids warm aan te kleden. De ochtendrush verdubbelt dan meteen ook even in tijd, want twee van de vier kunnen zichzelf nog niet aankleden en drie van de vier voeren graag discussies over hoe die regenjas toch echt wel nog kan bij -3 graden 🙈

De veertienjarige heeft ook nog eens een heel uitgesproken smaak, en draagt in de winter al lang niet meer de jas die mama voor hem koopt. Nee hoor, die shopt gewoon helemaal zelf. Als in kind shopt, moeder betaalt 😜Ook op negenjarige leeftijd is eigen smaak al sterk aanwezig. En ja hoor, kind nummer drie kan uiteraard niet achter blijven. Dus ook daar voeren we elke ochtend de nodige discussies mee. Al een geluk is de viermaander wat makkelijker in omgang.

Om de discussies en dus ook de ochtendfile te beperken, haalt moeder graag haar trukendoos boven en daar zit vooral één grote tip in: ‘laat ze zelf kiezen’. Zo makkelijk is het. Want de jas die ze zelf kiezen, doen ze ook elke ochtend met plezier aan. Uiteraard zou moeder moeder niet zijn als ze niet nog wat extra kunstjes in haar mouw heeft. Online shoppen bijvoorbeeld. En al een voorselectie maken waaruit ze mogen kiezen.

De Bijenkorf to the rescue, want daar vond ik een uitgebreide collectie jongens winterjassen. Juist ja, mijn kinderen doen niet aan gender neutraal. Om het in de woorden van de peuter te zeggen: ‘ik ben een skoere jongen’! Die uitspraak ontkracht meteen het stoere en maakt het net schattig, maar dat terzijde. De negenjarige is helemaal fan van een fel kleurtje hier en daar, dus die zag wel wat in een Vingino jas. De peuter vindt alles leuk wat grote broer heeft, dus ik voel een geval van twinning aankomen. Voordeel van zo een fel kleurtje is dat je ze altijd meteen terug vindt in een menigte. Win-win, kind content, moeder gerust.

Kinderjassen winter De bijenkorf

 

CategoriesNiet gecategoriseerd
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *