I

Intolerantie lijf

Voeding intolerantie

Slechts enkele jaren geleden viel het allemaal op zijn plaats. Waarom ik soms ziek werd na het eten. Waarom extreme vermoeidheid me zomaar kon overvallen. Intoleranties. Het lijkt de nieuwste hype, maar voor degenen die er echt mee kampen is het dat alles behalve. Maar het is wel mede dankzij die hype dat ik zelf ontdekte dat intoleranties ook een deel van mij zijn.

Door verhalen van anderen te horen, vielen de puzzelstukjes één voor één op hun plaats. Toen dan bleek dat Jackson koemelk intolerant is, en ik zelf even op koemelkvrij dieet ging tijdens de borstvoedingsperiode, was er geen twijfel meer aan. Na de borstvoeding begon ik terug koemelk producten te gebruiken en moest dat bezuren met hevige reacties. Intolerantie it is.

Geen kaasbordje meer voor deze mama. Een latté drink ik nu met soya of melk zonder lactose. Tot mijn grote spijt, want als ware latte lover met Franse roots, zijn zuivel producten bijna niet weg te denken uit mijn dagelijkse voeding. Maar toch, hoe lekker ik het ook vind, het is al de ongemakken niet waard. Om nog maar te zwijgen van de schade die ik aan mijn lichaam aanbreng door het wel te eten. Heel af en toe zondig ik wel eens in kleine mate. Of wanneer we uit eten gaan of op een feestje zijn, probeer ik het gewoon zoveel mogelijk te vermijden.

Maar helaas blijken ook brood en ik niet de beste vrienden. Want ja, ook gluten gaan niet samen met mijn intolerante lijf.

Het is soms best een uitdaging om vervangende gerechten klaar te maken. Om mijn hele voedingspatroon aan te passen. Maar beetje bij beetje leer ik creatiever zijn en kan deze fijnproever lekker blijven eten. Doordat het een hype is, is er veel meer bekend en is er ook veel meer toegang tot recepten zonder lactose of gluten. En mijn lijf, dat zal me op een dag dankbaar zijn dat ik geluisterd heb.

Voeding intolerantie

 

CategoriesNiet gecategoriseerd
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.