(

(H)eerlijke vis van Lidl

Vis Lidl - Dinner on the lake

Het team

Hashtag Momlife is een blog door Naomi en Carina, zelf mama van vier en drie kids. Ze delen hun ervaringen als mama, en zijn daarbij niet vies van hun unplugged versies…

Archief

Of we graag eens kwamen proeven van de vis die Lidl verkoopt tijdens een heerlijk diner bij Dinner on the lake?! Hell yeah! En vis én een lekkere maaltijd? Uiteraard zeggen we geen neen. Dat het ook nog eens een geweldig unieke locatie werd waar dit alles plaats zou vinden? Dubbel hoera! En als de vis dan ook nog eens het MSC of ASC label draagt, dan juichen we dit alleen maar extra toe! Dus ja, wij gingen een avond heerlijk genieten van de aller (h)eerlijkste vis van Lidl!

We horen je al denken: MS-what? Wel, MSC en ASC. Het zijn officiële labels die worden toegekend. Het MSC-label is een onafhankelijk keurmerk dat garandeert dat vis duurzaam gevangen werd. Op deze manier willen ze overbevissing tegengaan en garanderen ze gezond leven in de zee. Het ASC label is een keurmerk voor verantwoord gekweekte vis. Visproducten met dit label zijn afkomstig uit kwekerijen die zowel hun medewerkers goed behandelen, rekening houden met omwonenden van gebieden waar gevist wordt alsook hun invloed op water en natuur beperken. We waren altijd al fan van Lidl en zijn producten, maar dergelijke initiatieven maken ons alleen nog meer fan! Dat de vis dan ook nog eens super lekker is? Dat maakt het hele plaatje compleet!

Mosselen en complexe visrecepten staan nog niet op het favoriete menu van onze kids. Maar zelfgemaakte kibbeling (fish and chips) of een heerlijke stuk zalm weten ook zij te smaken. Dat wil niet zeggen dat wat zij niet lusten, uit ons menu geschrapt wordt. Dus delen we graag drie recepten (die we zelf ontdekten tijdens het diner) van overheerlijke hapjes. Simpel, super lekker én alle ingrediënten zijn te vinden bij Lidl zelf.

Vis Lidl - Dinner on the lake

Tonijndip met crackers : 

Benodigdheden :

  • 30 gram walnoten
  • 2 lente-uitjes die in grove stukken gesneden zijn
  • 2 takjes peperselie
  • 60 gram mayonaise
  • 250 roomkaas
  • 200 gram tonijn
  • Zout/peper
  • Crackers/broodstengels

Hak de peterselie, walnoten en de ui in kleine stukken en hou het even opzij. Doe de mayonaise, roomkaas en tonijn in een mengkom/beker. Roer goed om, en mix eventueel nog even met staafmixer tot een gladde massa. Voeg het notenmengsel toe en roer opnieuw op. Voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer in een leuke kom (of aparte tapas-potjes) en aanvallen geblazen!

Vis Lidl - Dinner on the lake

Mosselen met lookboter : 

Benodigdheden :

  • 1 kg mosselen
  • 1 ui (in grof gehakte stukken)
  • 1 stengel selder (grof versneden)
  • 1 bosje peterselie
  • 4 teentjes knoflook
  • 100 gram boter
  • Zout/peper

Spoel de mosselen grondig. Doe ze met de ui en selder in een steelpan en breng afgedekt aan de kook. Schud af en toe goed om, en dit tot alle mosselen open zijn. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en laat ze even afkoelen. Haal van elke mossel 1 schelphelft weg. Spoel en droog peterselie, en hak fijn. Pel en snipper de knoflook. Meng de boter met de peterselie en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Schep bij de mosselen in de schelp telkens een koffielepeltje kruidenboter. Verwarm de overgrill voor. Leg de mosselen op een met bakpapier bedekte overschaal en plaats ze voor vijf minuten onder de grill. Geloof ons… To die for!

Vis Lidl - Dinner on the lake Vis Lidl - Dinner on the lake

 

naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *