Bijna twaalf

Daar lag het in de brievenbus, ik had het niet zien aankomen. Een uitnodiging om je identiteitskaart te gaan halen. Want je wordt bijna twaalf. Twaalf. Wat een getal. Ik kan niet geloven hoe snel we hier geraakt zijn. Ik weet het nog heel goed, de allereerste keer dat ik je in mijn armen hield. Zooo overweldigend. Zooo veel liefde voor jou, dat kleine hummeltje. Nog zo hulpeloos toen, zo fragiel.

En moet je jezelf nu eens zien. Wat een pracht van een jongen ben je geworden. Wat ben ik fier dat ik jou mijn zoon mag noemen. Mijn ‘firstborn’. The boy that made me a mom.

Je hebt een hart van goud. Wat zeg ik, twee heb je er zelfs volgens mij. Je bent zo lief, zo behulpzaam. Je bent de beste grote broer die je kleine broers zich hadden kunnen wensen. Daar heb je dan ook lang op moeten wachten, grote broer zijn. Je bent ook de beste zoon die ik me had kunnen wensen.  Zei ik al hoe fier ik ben op jouw hart van goud?

Het is niet altijd makkelijk geweest voor je. Je werd geboren toen ons leven nog niet helemaal op zijn plaats was. Het was vaak druk, en soms hadden we niet zoveel tijd voor je. Gelukkig had je wel zoveel andere mensen die ontzettend veel van je houden en er voor je waren toen wij moesten werken. Omdat je de eerste was, heb je ook veel ‘eerste momenten’ meegemaakt. Ons eerste eigen huis gekocht. Voor de eerste keer grote broer worden.

Bijna twaalf Bijna twaalfEn ook wij maakten veel eerste keren mee met jou. De eerste keer mama en papa worden, wat een gevoel. Jouw eerste lachje. Je eerste woordje. Ik herinner me het nog, ‘bal’ was het. Maar wat wil je ook als we je vernoemen naar een basketspeler. Het eerste stapje dat je in deze grote wereld zette. En de duizenden die erna nog volgden. Maar ook de eerste keer dat je ziek was, of dat je viel. De traantjes die we droogden.

Mijn grote jongen met het grote hart. Wat ben ik zo ongelooflijk trots op je. Op de baby, peuter en kleuter die je was. Het lagere school kind dat je bijna niet meer bent. En op de man die je belooft te worden.

Bijna twaalf Bijna twaalfWat een plezier is het al geweest jouw ontdekkingstocht door het leven van zo dichtbij te mogen meemaken. Hoe je uitgegroeid bent tot een jongen die houdt van basket, games en die graag weet hoe alles werkt en in elkaar zit.

Ik kan niet wachten om je verder te zien groeien. Er te mogen zijn in alle grote en kleine momenten in je leven. Maar blijf voor nu nog maar even dicht bij mij.Bijna twaalf

CategoriesGeen categorie
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *