L

Liefde is…. zoets voor Valentijn

Valentijn wafels recept
Dat Valentijn me veel te cheesy en commercieel is, dat is een feit. Maar, dat ieder excuus goed is voor een heuse BAKSESSIE, dat is ook een feit. De kindjes zijn helemaal gek op alles wat vormen en kleur heeft. Dus hartjeswafels zijn een heuse hit!

En dat je ze super eenvoudig en snel kan maken, dat is leuk meegenomen. Ideaal dus om morgen bij Valentijn in die koekjesdoos te stoppen, maar ook reuze fijn als traktatie bij een verjaardag of andere gelegenheid. In een leuk doosje of zakje met een mooi lint of fijn kaartje zijn ze zelfs een allerleukste en -lekkerste attentie!

Wat heb je nodig:
  • hartjeswafelijzer (ik heb echt het allergoedkoopste en dat doet meer dan prima zijn werk)
  • wafelprikker
  • rooster (om de wafeltjes af te koelen)
  • 1 kilo zelfrijzende bloem
  • 500 gram suiker
  • 8 zakjes vanillesuiker
  • 700 ml melk
  • 500 gram zachte boter (op kamertemperatuur)
  • 6 eitjes (op kamertemperatuur)
  • snuifje zout

Valentijn wafels receptValentijn wafels recept 

Hoe ga je aan de slag:

Indien je een kleine hoeveelheid wafeltjes wil maken kan je best de hoeveelheid deeg reduceren. Dit is echt wel het aantal waarbij je een heuse stapel wafels zal overhouden 😉 . Reken zeker op een 2-tal uren bakplezier met bovenstaande ingrediëntenlijst.

Het handigste is dat je alle ingrediënten opklopt met een keukenrobot. Je kan alles gewoon meteen samen in de kom gooien, maar belangrijk is dat boter en eieren op kamertemperatuur zijn zodat het deeg niet gaat schiften. Klop alles goed totdat je een glad deeg hebt. Warm het wafelijzer op, en vet het lichtjes in. Voorzie per wafel ongeveer een eetlepel deeg.  Bak ze ongeveer een twee tot drie minuten (tot ze mooi goudbruik zijn), en leg ze met de wafelvork op de rooster om af te koelen.

De wafeltjes zijn het allerlekkerst lauw tot warm, met een klein beetje bloemsuiker. Wat dé ultieme tip is? Een beetje boter en donkere kandijsuiker op een warm wafeltje. Hemels lekker!

Gebruik je de wafeltjes als traktatie? Dan kan je ze in een leuke taartdoos plaatsen zonder garnering, maar ze zijn ook super tof met een kleine dip chocolade afgewerkt met discobolletjes of smarties. Je kan ze ook bakken met een prikker ertussen zodat de wafeltjes vast komen te zitten en kids ze kunnen smullen als een lolly.

Liefde is…. wafeltjes bakken/smullen/schenken!

 

 

 

CategoriesNiet gecategoriseerd
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *