P

Project Renovation: Upcycling oude werkbank

Upcycling oude werkbank

Als er 1 ding is dat we geleerd hebben in ons hele renovatie avontuur, dan is het wel dat we houden van originele meubelstukken. Op zichzelf staande items met een verhaal. Meubelen die we kunnen upcyclen en een nieuw leven inblazen. Zoals de oude werkbank die intussen is getransformeerd naar een extra lang bureau waar plaats genoeg aan is voor minstens twee personen.

Toen onze zoektocht naar een nieuw bureau begon, was het al snel duidelijk dat we ‘ons ding’ niet zouden vinden in een meubelzaak. Te klein, te groot, te smal, te lang,…altijd was er wel iets op aan te merken. Stilaan groeide het idee om een oude werkbank te upcyclen. De zoektocht op internet begon en na een tijdje vonden we het exemplaar dat perfect bij ons past. In massief hout, met een stalen frame.

Upcycling oude werkbank

Het frame zat onder het roest en het tafelblad had na jarenlange dienst als werkbank de nodige sporen van olie, lijm en nog veel meer. De upcycling kon beginnen!

Intussen herken je de werkbank niet meer en genieten wij van het zitten aan een prachtig bureau dat er uitziet als een waar design stuk.

Droom jij ook van een origineel stuk in je woning? Of heb je nog die oude kast van je oma staan die aan een upcylce toe is?

Met deze simpele stappen transformeer je je eigen pronkstuk in no time:

We begonnen met het afschuren van zowel het frame als het werkblad. Beiden met een handschuurmachine en voor het frame ook nog een schuurblokje om de moeilijk te bereiken plaatsen te schuren. Na het schuren gebruikten we een huishoudontvetter om het frame te reinigen.

Upcycling oude werkbankUpcycling oude werkbank Upcycling oude werkbank

Na het ontvetten was het frame klaar om een kleurtje te krijgen. Wij kozen voor zwart omdat dat het best bij ons interieur en idee in ons hoofd past. We gebruikten hiervoor de Levis hittebestendige spray (onder andere gebruikt voor barbecues en dergelijke) omdat deze ook geschikt is voor oppervlakken die kunnen roesten.

Het resultaat was een mooi mat zwart dat meteen een vleugje industrieel toevoegt aan de werkbank.

Upcycling oude werkbank Upcycling oude werkbank

Het geschuurde werkblad kreeg drie lagen kleurloze vernis, zodat het beschermd is tegen de koffieverslaving van deze sleep deprived mama.

Upcycling oude werkbank

Na het drogen werd de werkbank terug gemonteerd en kreeg ze een mooi plekje in ons home office.

Upcycling oude werkbank Upcycling oude werkbank Doordat de werkbank een beetje hoger is dan een doorsnee bureau, kan je ook makkelijk even rechtstaand werken. Mooi meegenomen voor iemand die, net als ik, gemiddeld 6 à 8 uur per dag aan de computer werkt 🙂

Nu nog op zoek naar de juiste stoel en we kunnen weer een projectje afvinken van onze lijst!

 

 

CategoriesNiet gecategoriseerd
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.