E

Een dagje A(ntwerpen)

Uitstap tip Antwerpen

Met de paasvakantie wel heel dichtbij wordt het tijd om eens in de agenda te duiken en te kijken hoe we die vakantie kunnen opvullen. Leuke uitstapjes, bij goed weer een terras of fijne picknick, en vooral q-time op en top! Heb je zelf geen geplande vakantie naar het buitenland? Dan is dagtrippen in Antwerpen een absoluut topidee! Wat en waar je best kan vertoeven? Wij lijsten het even voor je op!

 

  • Fons: Ok, we zijn al verkocht bij de naam alleen. Maar dit gezellig restaurant, bij goed weer met een leuk terras, is een absolute must do! Overdag is het helemaal top, want dan kunnen de kids rondhollen en fietsen op het theaterplein. Win-win voor beide: glas wijn voor mama/papa, pure pret voor de kids!
  • Red Star Line Museum: Want een educatieve uitstap mag uiteraard niet ontbreken! Het museum is perfect te doen voor klein en groot. Je kan er de ‘reis’ van een klein meisje volgen, en spelenderwijs het leven van landverhuizers ontdekken. Doorheen het hele museum staan er koffers met opdrachten zodat de kids spelenderwijs het museum kunnen ontdekken. Na een leuk bezoek kan je ook nog genieten van een lunch of allerlekkerste homemade limonade! Vergeet zeker ook geen kijkje te nemen op het panoramisch terras, waar je een prachtig zicht hebt over de Schelde. Psssst: heb je kids jonger dan 12 jaar? Dan mogen zij gratis binnen!

Uitstap tip Antwerpen

  • De Zoo: Op een prachtige locatie midden in het centrum van Antwerpen. Vlot bereikbaar met trein of ander openbaar vervoer, en met zicht op het prachtige centrale station. Koop je een abo? Dan is het zalig om een paar uurtjes te vertoeven in de dierentuin. Meer voor een hele dag fun? Dan kan je het aquarium en de zeehonden show bijwonen. Het allerzaligst is picknicken bij de olifanten (of naast, want anders schiet er niet veel over van jouw lunch).
  • De ruien: Topuitstap! Je kan, op afspraak, het ondergrondse gangenstelsel dat al in gebruik is sinds de Middeleeuwen bezoeken. Ok, de geur is soms minder fantastisch. Maar een absolute unieke ervaring (wel minder te doen met de allerkleinsten).
  • Het MAS: Museum aan de Stroom, met prachtige tentoonstellingsruimtes en unieke collecties. Maar het meest geweldige? Dat is het prachtige zicht op het terras helemaal bovenaan het gebouw. Je krijgt er een unieke en overzichtelijke blik op de stad. Uren kan je hier vertoeven en wegdromen bij het prachtige Antwerpen.

Uitstap tip Antwerpen

  • Bourla Schouwburg: Een unieke locatie waar je kan genieten van een prachtige interieur, een fijne brunch/lunch en waar kids ook van harte welkom zijn. In Antwerpen centrum en op wandelafstand van het park waar je nadien lekker kan luieren en de kids naar hartelust kunnen rondcrossen.
  • Havenrondvaart: Ook zo gebeten door de Haven? En zijn jouw kids dol op boottochten? Dan is dit een geweldige uitstap! Je kan jouw tocht uitkiezen aan het huisje op het Steenplein. Nog handiger? De waterbus! Je kan op verschillende locaties jouw wagen parkeren (o.a. in Kruibeke) en van daaruit de Waterbus richting Antwerpen nemen.

Uitstap tip Antwerpen Uitstap tip Antwerpen Uitstap tip Antwerpen

Zelf nog geweldige tips in en rond Antwerpen? Deel ze zeker!

CategoriesNiet gecategoriseerd
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *