T

Tweedehands for the win

tweedehands for the win

Als je ons een beetje kent, dan weet je dat we gek zijn op tweedehands. Omdat een tweede leven geven aan te gekke spulletjes ons een goed gevoel geeft. Maar ook omdat je bergen geld kan besparen door de leukste kleertjes en meubeltjes tweedehands te kopen.

De lokale kringloopwinkel is zowat het Mekka, de heuse place to be. Als je regelmatig langsgaat (zeker op dinsdagochtend, want dan vullen ze de meeste stuks aan doordat maandag een sluitingsdag is), scoor je dat te gekke bijzettafeltje, dat leuke kinderbroekje van Mini Rodini of die super leuke retro pop! Maar niet enkel kringloopwinkels zijn een heuse hit. Doordat veel jonge ouders hun spulletjes een tweede (of derde) leven willen bieden, zijn verkoopgroepjes via social media de verzamelplaats voor de meest hippe en leuke kinderspullen. Ook decomateriaal of momclothes kan je hier scoren.

Anna draagt heel wat stuks die voorheen gedragen werden door Marie. Maar haar kast wordt ook aangevuld door ‘nieuwe stuks’ die ik vaak via zulke groepjes kocht. Koop ik over van een kennis dan haal ik het vaak op, maar ook de lieve ‘Nederlandse mama’s’ verkopen de leukste spulletjes en die worden vaak geleverd door de koerier. Die laatste lacht vaak al terwijl hij zich richting mijn deur begeeft. Iets met ‘een pakje a day keeps….’

tweedehands for the wintweedehands for the wintweedehands for the wintweedehands for the win

Hoe je die leukste dingen kan scoren? Wel, volg de groepjes die je aanspreken zeker actief. Vaak worden de meeste spulletjes tegelijkertijd online geplaatst. Zelf ben ik niet zulk een fan van de biedingen, hoewel je op deze manier het meest kan verdienen aan spulletjes die je verkoopt. Ik ben graag zeker van mijn aankoop, en die biedingen verlies ik vast en zeker uit het oog. Iets met momlife, you know… Volg ook zeker actief de verkopende mama. Zo weet je van wie je de spulletje overneemt, en koop je niet geheel ‘vreemd’. Let op, veel mama’s hebben een aparte account waarop ze de tweedehands koopjes aanbieden, maar laten dit wel weten op hun eigen feed (via stories).tweedehands for the winIs al dat online gedoe niet meteen jouw ding? Dan is er vanaf mei nog een extra bakstenen paradijsje waar je én de leukste kinderkleding kan scoren (opnieuw tweedehands weliswaar) én jouw eigen spullen te koop kan aanbieden. Zusse opent in mei haar deuren. De naam verklapt het al, twee geweldig spontane zussen verkopen met plezier en enthousiasme de leukste spulletjes die ze zorgvuldig uitzoeken. En zeg nu zelf, ieder excuus voor een dagje Gent telt nietwaar?!

CategoriesMom-life
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *