Tweedehands, tweede leven

We stoppen het niet onder stoelen of banken dat we gek zijn op tweedehands. Naast het feit dat je er bergen geld mee kan uitsparen, is een tweede (of volgend 😉 ) leven schenken aan spullen ook goed voor onze ecologische voetafdruk. ‘Les excuses sont fait pour s’en servir’!

Rommelmarkten, tweedehands verkopen op social media of de lokale kringwinkel. Een bezoekje is op en top ontspanning, en het scoren van de allerleukste spulletjes maken je instant-happy. Zelfs de Sint en Kerstman doen bij ons de inkopen bij o.a. de lokale tweedehandszaken. Want zeg nu zelf: die retro fisher-price garage of dat leuke houten poppenstoeltje staan toch ook leuk in jouw interieur?

Als trouwe nijntje-fan is dat zowat de standaard zoektocht als ik een tweedehandszaak binnen ga. Maar ook oud bloemetjes servies, de allerschattigste wijnglazen of een toffe vlinderprint vinden in mijn huis een nieuwe thuis.

Met bébé 4 onderweg, en heel wat spulletjes die ik uitleende/weggaf voor babietjes in de omgeving, neem ik regelmatig online en in de kringwinkel een kijkje. Ik scoorde er enkele weken geleden een prachtig rieten wiegje voor de volle 12 euro. Een nieuwe sterilisator kocht ik over van een vriendin, en de allerleukste kleertjes vond ik via heel wat online groepjes.

Tweedehands, tweede leven Enkel schoentjes (voor mijn rondhollende kids) durf ik niet tweedehands te kopen. Ik geloof er in dat een goede schoen zich vormt naar jouw eigen voet, en aangezien geen twee paar voeten identiek zijn vrees ik daar altijd een beetje die aankoop. Maar kleertjes, speelgoed, leuke boeken, loopfietsjes, … Ik kocht het allemaal al tweedehands, en wordt er dolgelukkig van!

Tweedehands, tweede leven Tweedehands, tweede leven

Zijn jouw kids al te groot voor de bergen kleding die je nog op zolder hebt staan? Of wil je graag een tweede leven schenken aan die toffe zetel die enkel stof staat te vergaren? Doe zelf ook een poging via een tweedehands-website, social media of op een rommelmarkt. Je kan een centje recupereren, en zelf de allerleukste ‘nieuwe’ tweedehands items scoren.

‘We love it when someone else pays full price first’

CategoriesMom-life
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.