wat je niet wil dat je kind overkomt

Op dit moment graven enkele mijnwerkers de laatste meters naar het tweejarige jongetje Julen dat al 13 dagen in een 100 meter diepe put zit in het Spaanse Malaga. Vorige week zondag viel het kind in een illegale boorput toen hij met zijn ouders op een uitstap was. De put is 100 meter diep en slechts 25cm breed. Sinds ik het nieuws hoorde, staat de nieuwspagina constant op refresh.

De ouders krijgen veel kritiek, want mama was aan de telefoon en papa was een vuur aan het maken voor de paella die ze later samen zouden eten. Het kind zat op slechts enkele meters van zijn ouders te spelen. Truth is, het had ons allemaal kunnen gebeuren. Want welke ouder kan zijn kind elke seconde van elke dag in de gaten houden? Welk kind speelt niet soms op enkele meters van de ouders, op het strand of bij de speeltuin of loopt enkele meters voorop bij een wandeling in het park? Deze situatie was onvermijdelijk.

Maar het nieuws laat me niet los, ik sta er mee op en ga er mee slapen. Terwijl ik mijn eigen tweejarig ventje hoor spelen met zijn broers, besef ik dat het ook ons had kunnen gebeuren. En kan ik me niet voorstellen wat de ouders momenteel doorstaan. Niet weten hoe je kind er aan toe is, of hij nog leeft. De pijn en het gemis van je kind niet bij je te hebben. Van te weten dat hij daar ergens is, maar niet weten wat hij moet doorstaan. Weten dat je kind helemaal alleen en bang is, in het donker zoveel meter diep zit. Dat hij misschien gewond is. Je niet kan horen, je mist, honger heeft en dorst. Of in het ergste geval dat je kind niet meer leeft. Dat je na al die bange uren en dagen wachten en hopen uiteindelijk het nieuws zal krijgen dat je kindje het niet heeft overleefd.

Elke keer ik naar Jackson kijk gaat er een steek door mijn hart en denk ik aan dat kleine ventje daar. En hoop ik uit het diepst van mijn hart dat hij nog leeft en snel weer bij zijn ouders is. Knuffel ik mijn ventje nog eens extra en wil ik hem nooit meer los laten. En zijn twonager kuren neem ik er met plezier bij, dankbaar dat hij bij me is.

wat je niet wil dat je kind overkomt

 

CategoriesNiet gecategoriseerd
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *