Taxi mama

Wanneer je kids op een wat oudere leeftijd komen, komen daar de onvermijdelijke en eindeloze autoritten bij. Als in: Mama, kan jij me even wegbrengen naar? Alsof het nog niet genoeg was om naast je job de was, de plas, het eten, opruimen en de eindeloze takenlijst die je al hebt te volbrengen, komt daar ook nog de taxi mama service bij.

Want die kids, die hebben vaak een drukker sociaal leven dan wijzelf. Hobby’s, verjaardagsfeestjes, speelpartijtjes, de lijst is eindeloos. En hoewel al dat heen en weer rijden me soms wel eens halfgek maakt, ben ik ook blij. Want mijn kids, die genieten zo van al die activiteiten. Dus ben ik met plezier voor enkele jaren taxi mama.

Tot vorig jaar viel het nog best mee. Buiten de vaste hobby op maandagavond, was het rondrijden beperkt. Maar dit jaar besloot zoonlief dat basket wel helemaal zijn ding is. Enter twee trainingen en een wedstrijd per week. Toen de tweede zoon aankondigde dat hij dat basketten ook wel zag zitten, moest ik toch even slikken. Want uiteraard trainen de kleintjes op andere dagen dan de grote ?

Maar zo bleek, is zoon nummer twee nogal gemakzuchtig aangelegd. Na enkele test trainingen vond hij de basket voorlopig toch maar niets. Breakdance werd het… Maar na drie lessen (bij drie verschillende dansscholen ?) vond hij dat er voor hem niets meer bij te leren viel en dat breakdance daardoor dan toch ook niet echt zijn ding is. Meer nog, hij vond dat hij dit jaar nog niet toe was aan een hobby. ‘Want mama, nu ik in het eerste leerjaar zit, heb ik het al zo druk met huiswerk en anders heb ik geen tijd meer om te rusten en spelen na school’. Juist ja,…

Dus zoon nummer twee geniet voorlopig van zijn nodige rust (iets met God in Frankrijk en zo). En mama, die geniet nog even van twee dagen minder per week rondrijden.

En volgend jaar, dat zien we dan wel weer ?

Taxi mama Taxi mama Taxi mama Taxi mama

CategoriesGeen categorie
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *