Tandenfee

Of de tandenfee wel echt bestaat?! En als ze effectief bestaat, waarom maakt ze dan een onderscheid telkens ze langskomt? Want ‘ja mama, de ene keer krijg ik ‘nen euro’ maar vaak ook maar ‘nen halven euro”. Tjah, biecht ik dan op dat haar ouders quasi alles met de kaart betalen en dus nooit (klein) geld op zak hebben? Of laat ik haar toch maar in de waan terwijl ze wegdroomt bij het idee dat de tandenfee later die nacht op bezoek zal komen.

Vreselijk vond ik het destijds al, die wiebelende losse tanden. Vooral het moment waarop hij zo goed als loszit, maar net niet helemaal waardoor ze een heus bloedbad creeeren bij het loswrikken. Maar nu ik zelf moeder ben van een ’tandenwisselend-schoolkind’ wende ik aan dit soort scenario’s. Meer zelfs. Op vraag van dochterlief maakte ik zelfs al een ‘zo goed als losse tand’ helemaal los.

Dochterlief poetst de laatste weken dan ook intensief haar grote mensen tanden. Want zonder haar schrik te willen aanjagen proberen we toch duidelijk te maken dat mondhygiëne heel erg belangrijk is. Vooral omdat je met deze tanden nog een hele poos verder moet. En dus staat er om de 6 maanden een bezoek aan de tandarts op de agenda. Wat blijkt…al dat regelmatige poetsen loont. Want geen gaatjes, een prima gebit en witte tanden zijn het resultaat (althans voorlopig toch nog).

Wat vooral belangrijk is volgens onze tandarts is het regelmatig afwisselen van tandpasta. En in tegenstelling tot wat ik voorheen overal hoorde, zweert zij heilig bij het manueel poetsen. Weliswaar onder het toeziend oog van moederlief, zodat een extra beetje schrobben door mijzelf kan toegepast worden. Maar vele kinderen gebruiken die elektrische tandenborstel niet juist, waardoor hij eigenlijk niet grondig genoeg poetst.

Ook de kleinste wezentjes met melktanden poetsen dagelijks tweemaal de tanden bij ons thuis. In het begin met een rubberen tandenborstel, nadien met zachtere haartjes om dan uiteindelijk ook bij het ‘grote-kindjes-exemplaar’ uit te monden. We zweren heilig bij de tandpasta van Jack en Jill, al wisselen we vaak af met Sensodyne en Signal (uiteraard aangepast aan de leeftijden). Een leuke spoelbeker erbij, en zelf meepoetsen met de kids werkt als extra motivatie. En zo wordt het tandenpoetsritueel telkens weer een feesten ten huize Van Gaeveren!

TandenfeeTandenfeeTandenfeeTandenfeeTandenfee

CategoriesNiet gecategoriseerd
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.