T

To sponsor or not

Sponsoring

In de wandelgangen wordt er heel wat gefluisterd. Vaak gaat het gepaard met onwetendheid en soms helaas ook met jaloezie. Maar over gepraat wordt er. Heel veel. Hoe zit het nu met heel dat sponsoring gedoe op Instagram en blogs? Velen vragen zich af wat er nog echt is en wat verdoken reclame is. En de grootste vraag is waarom. Waarom die wel en die niet? Waarom worden bloggers en instagrammers gesponsord.

In het leven anno 2018 speelt er zich heel wat af op social media en heel wat minder op gebied van magazines ed. Waar we vroeger inspiratie haalden in magazines, doen we dat nu vooral op social media. En daar spelen merken op in. Want hoe vaak halen we geen inspiratie bij elkaar en bij wat we zien bij onze favo ig’ers of bloggers? Hoeveel van onze favoriete webshops leerden we niet kennen via dit medium?

De zichtbaarheid voor een merk is dan ook van onschatbare waarde als ze kunnen samenwerken met iemand die achter hun merk staat en erover schrijft of post.

Is het dan nog wel echt?

Ja ook wij werken soms samen met merken. Maar dat doen we alleen als we er zelf 100% achter staan. Is het dan echt? Ja zeker. Want wij staan dan zonder twijfel achter dat product.

Daar komt de waarom-vraag weer.

Onze blog is met heel veel passie gestart. En nooit met de intentie van ‘gesponsord’ te worden. We zochten gewoon een plekje waar we ons mama-ei kwijt konden.

Toen dat mama-ei duidelijk gesmaakt werd, kwamen ook de eerste aanbiedingen voor samenwerkingen. En als we eerlijk zijn, hebben we daar toch wel even over getwijfeld. Want puur en echt, zonder filter is waar onze blog voor staat. En daar willen we niet van afwijken.

Sponsoring

Maar onze blog staat ook voor een mooie layout, mooie foto’s en zoveel meer. En dat kost heel veel tijd en werk en vooral kost ook heel veel centjes. Dus besloten we enkel samenwerkingen te aanvaarden waar we zelf volledig achterstaan en dus ook met passie over kunnen schrijven.

Bloggen kost nu eenmaal naast veel werk, ook veel geld als je het goed wilt doen. Je domeinnaam, je website, hosting… het komt allemaal niet vanzelf.¬† En ook al zijn we zelf vooral fan van onze real life verhalen, een leuke tip delen we altijd met veel plezier. Gesponsord of niet. Als we iets leuk vinden, willen we dat niet voor onszelf houden. En hopelijk kunnen we onderweg toch wel enkele van jullie eens inspireren met die tips.

 

CategoriesGeen categorie
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *