Speelgoed feestdagen - Disneyland

We kennen het allemaal wel. Bergen speelgoed. Propvolle kasten. Al struikelend over rondslingerende spullen van de kast naar het bed geraken. Maar steevast krijg je te horen: ‘Ik heb niets om mee te spelen’ of ‘Ik verveel me’. Ook onze kids zijn een beetje slachtoffer van onze’ overmatige consumptie’ wereld. Elke verjaardag, Sint en Kerst groeit die berg spullen.

Stilaan een beetje genoeg ervan, besloot ik met onze jongens eens deftig de boel uit te mesten. En dan bedoel ik ook mesten. Downgraden naar hetgeen waar ze effectief mee spelen. De spullen die voor hen echt waarde hebben. Waar ze voor zorgen en later met liefde en een nostalgisch gevoel naar zullen terug kijken.

Om te vermijden dat de berg weer groeit, proberen we onze kids geen cadeaus meer te geven op hun verjaardag. In plaats daarvan krijgen ze een ervaring. Zoals een tochtje naar hun favoriete pretpark. Of een activiteit die ze al heel lang willen doen. Want die herinneringen dragen ze een leven lang met zich mee. Die belanden niet onder het stof onderaan in de kast.

Zo trokken we voor hun verjaardag twee jaar geleden richting Disneyland, iets waar ze al jaren van droomden en nu nog van spreken. En ok, ik geef toe, ik ook. Zoals de hubby het verwoordde: ik ben helemaal mee in de Disney magie. Iets met het kind in jezelf nooit verliezen en zo 🙂Speelgoed feestdagen - DisneylandOok met de feestdagen proberen we het speelgoed te beperken. Dat krijgen ze immers al van oma’s, opa’s, nonkels en tantes. Naast een paar nuttige items, krijgen ze van ons een leuk boek of gezelschapsspel of een doos lego of playmobil waarmee ze eindeloos kunnen bouwen en die nog generaties lang meegaat. Net zoals zij nu met de lego van hun papa spelen.

De spullen die nog goed zijn en die de selectie niet gehaald hebben, gaan naar het goede doel of de kringloopwinkel. De kapotte spullen krijgen een enkeltje containerpark. Zo leren onze kids ook het belang van delen en het helpen van mensen die minder bevoordeeld zijn dan zij. En leren ze dat ze met minder ook gelukkig kunnen zijn.

Ze klagen niet meer over het feit dat ze minder speelgoed krijgen, maar kijken iedere keer opnieuw weer uit naar een nieuwe ervaring. En wij als ouders ook. Want veel later, zullen we allemaal nog steeds met veel plezier terug kijken op die leuke dagen.

Tip: Morgen lanceert de actie Speelgoed voor elk kind. Een initiatief van Kariboo! en PostNL België dat nieuw en oud speelgoed inzamelt om zo de kinderen die in moeilijke omstandigheden opgroeien ook een mooie feestperiode te kunnen schenken. Dus hebben jouw kids nog heel veel speelgoed liggen waar ze niet meer naar omkijken, dan kan je deze ook opsturen.

carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *