N

Niets is wat het lijkt op Instagram

Niets is wat het lijkt op instagram

Het lijkt de grootste valkuil aan social media. Je blindstaren en het gevoel hebben dat ieders leven perfect is behalve dat van jezelf. Want hé, die andere instagram-mama lijkt een huis te hebben dat compleet spik en span is. Geen torenhoge wasmanden strijk, geen ontplofte keuken en al helemaal geen vloer die dagenlang geen stofzuiger meer zag.

‘Hoe doe je dat toch?’, een vraag die momenteel regelmatig afgevuurd wordt. Vier kids, een huishouden, bloggen, Instagram… Terwijl het een compliment is, vind ik het ook zo jammer voor de moeders die zich daardoor net onzeker gaan voelen. Want je voelt je alsof je faalt als andere mama’s wel een leuke uitstap planden met hun kroost, een heerlijke zelf gekookte maaltijd op tafel toverden en een immer lachende baby mét grote zus op de foto kreeg. Terwijl een andere mama hopeloos met een huilende baby op de arm loopt, een gevecht houdt met vier wasmanden vuile was en een to do lijst af te werken heeft die minstens langer is dan de ‘lyrics’ van ons volkslied.

Maar lieve onzekere moeder : goed nieuws! Want ook hier puilt af en toe een wasmand uit. En mijn kinders zijn helemaal stapel op de kant en klare lasagne uit de lokale supermarkt. Mijn baby heeft ook een huiluurtje, soms meerdere per dag. Ook wij zitten soms ‘plots’ zonder pampers. En al helemaal lang leve de collect en pick up principes van de grotere ketens tegenwoordig, of mijn gezin zou zich soms in een heuse oorlogstijd wanen, mochten ze de kasten opentrekken. En als het dan lijkt op foto alsof mijn huis er netjes bijligt, dan is dat omdat ik toch één opgeruimde zone vond die wel instagram-proof is.

Niets is wat het lijkt op instagramOf ik gelukkig ben? Wel, dolgelukkig! Want… ook ik weet dat het bij anderen al eens tegenzit. We allemaal eens een baaldag hebben. De ene dag alles lijkt te lukken, terwijl we de andere dag nog niet half slagen in wat we hadden willen doen. Dat ik mega perfectionistisch ben, is trouwens ook niet meteen om jaloers op te zijn. Want dat ontplofte huis ruim ik steevast ’s avonds nog op. Om quasi midden in de nacht nog een dweil door het huis te gooien, daar moet je toch gek voor zijn?! Wel, ik beken… Maar stiekem ben ik dan super jaloers op die mama die wel de ogen kan sluiten voor alle rommel. De mama die wel met een goed glas wijn bij de hand de zetel in duikt en een heerlijke aflevering van ‘House MD’ bekijkt.

En zo zie je maar. Niets is wat het lijkt. Het is wat we willen tonen. Reallife is vrij voor interpretatie, en is vooral een ‘samenvatting’ voor wat je zelf wil delen. En toch even heel onzeker door wat je ziet verschijnen? Just picture everybody naked!

Niets is wat het lijkt op instagram

 

CategoriesGeen categorie
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

 1. Liesbeth Kubben says:

  ZO herkenbaar!
  Dat perfectionisme is soms meer een valkuil dan dat het een pluspunt is.
  Vooral voor onszelf erg vermoeiend. Mensen kunnen zo snel spottend reageren wanneer je dan foto’s post van de positieve dingen in het leven waar we ons aan op trekken.
  Natuurlijk is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Maar wanneer ik bijvoorbeeld een hele nacht heb staan wiegen en zingen voor een krijsende baby waarbij een nieuw tandje door komt… En de ochtend nadien een positieve situatie ervaar die ik kan vastleggen met ‘een kiekje’, dan trek ik me daar aan op en geeft me dat een goed gevoel die positieve ervaring/beleving te delen.

  Mooi verwoord!
  #momlife

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *