S

Schatjes van patatjes

Nutricia olvarit babyvoeding

Alsof hij gisteren geboren werd staan we nu al voor een van de grotere stappen in zijn groei : Fons mag bijna vaste voeding eten. We starten iets vroeger doordat hij reflux heeft, en de kinderarts ons dus adviseerde om toch al sneller over te stappen op vaste babyvoeding. De geadviseerde start op zes maanden wordt bij ‘teruggevertjes’ vaak verplaatst naar vier maanden. Maar uiteraard bespreek je dit per kind best met jouw behandelende kinderarts.

Terwijl ik bij kind 1 zelfs niet overwoog om met kant en klare potjes babyvoeding te starten, doe ik dat nu wel. Ik leefde in de illusie dat er niet voldoende vitaminen en noodzakelijke voedingsstoffen in het potje zouden verwerkt zijn. Maar niets is minder waar. En eigenlijk is dat ook logisch. In België, en trouwens in heel Europa, is de wetgeving en controle op voedingsmiddelen zo streng. Zeker wat babyvoeding betreft. Er worden testen op testen uitgevoerd, en er wordt nauw toegekeken op wat er in het potje verdwijnt. Bovendien worden de groenten door Nutricia zelf gekweekt op eigen velden.

Eigenlijk kunnen we dus met verse groenten, tenzij je uiteraard bio koopt of zelf kweekt, en eigen kookkunsten bijna niet hetzelfde bieden. Al bevat dat wel een geheim ingredient: mijn moederliefde 😉 Maar ik merk dat ik als moeder van vier toch af en toe nood heb aan een dag die uit meer dan vierentwintig uren bestaat.

Want eenmaal de ochtendrush gepasseerd is, is het al reeds alle hens aan dek om de allerkleinsten voor te bereiden op een dutje in de voormiddag. En voor je het goed en wel beseft is het al ‘patatjestijd’. Dus Fons laten we starten met de potjesvoeding van Olvarit. We gaan starten met de groentenpap. Als dat vlot gaat volgt nadien ook de fruitpap.

Uiteraard zal het kind zijn menu niet enkel bestaan uit potjesvoeding. En maakt deze mama ook op tijd en stond een maaltijd klaar uit eigen keuken. Maar in tegenstelling tot hoe ik me voelde bij kind nr één bij potjesvoeding, geef ik toe dat ik mijn mening geheel herzag. Ik geloof er vooral in dat het de kunst is veel af te wisselen. Zo leert jouw kind verschillende smaken ontdekken. Zo kan je dus bij een uitstap of een drukke dag zonder al te veel taboe een kant en klaar tijd bovenhalen. Baby blij, mama blij ?.

Nu maar duimen dat Fons even enthousiast is over die groentenpapjes als zijn mama. En dat niet het hele huis besmeurd ligt na de eerste poging.

 

CategoriesGeen categorie
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *