R

Reizen met kids: onze tips

reistips autovakantie

Een autovakantie met drie kids en een plus minus 15 uur durende autorit voor de boeg? Ja hoor, als ik het zo lees, verklaar ik mezelf ook helemaal voor gek. Ware het niet dat we het al twee keer voorheen deden en het nog overleefden ook ?

Maar zonder het juiste entertainment, is zo een ritje gedoemd een ware uitputtingsslag te worden. Want om zowel een tiener, een zevenjarige en een peuter stil te houden, moet deze mama wel het één en ander uit haar mouw toveren. En omdat er nog andere mama’s even gek zijn als mij om aan zo een helse rit te beginnen, deel ik graag mijn reistips!

 

Een zak vol plezier:

De grote kids kennen de klok al als geen ander, dus de vraag: ‘Hoe lang moeten we nog rijden?’ valt minstens 20 keer voor we de eindbestemming bereiken. Om zowel de vraag te vermijden, als de tijd sneller te laten gaan voor hen, vul ik steeds een zak met spullen afgestemd op hun leeftijd. Kleurtjes en boekjes voor de kleinste, doe boeken voor de iets grotere, en een paar snacks. Elk uur mogen ze iets uit de zak halen en zijn ze toch weer even afgeleid van de rit.

reistips autovakantie

 

Disney for the win:

Stiekem benijd ik ze, want wat zou ik graag van plaats ruilen met hen. Helaas vliegt deze mama in shiften achter het stuur zodat mijn co-piloot ook even kan rusten. Om de kids dan stil te houden, nemen we tal van DVD’s mee voor elke leeftijd. Elk om beurt mogen ze eentje kiezen en hupla, weer anderhalf uur rust op de achterbank ?

reistips autovakantie

 

Lezen hoeft niet saai te zijn:

Waar onze tiener nog liever spruiten eet dan een boek te lezen, is hij wel gek van stripverhalen. Als onderdeel van zijn afstudeercadeau, kreeg hij dan ook een paar leuke strips, aangepast aan zijn leeftijd. Voor de zevenjarige die wel boekenwurm symptomen vertoond, kocht ik een paar leuke boeken waar hij vast en zeker even in verdwaalt.

 

Slim spelen:

Een (makkelijk hanteerbaar) gezelschapsspel voor zowel groot en klein, scoort ook altijd hoog bij lange afstanden. Smart games weet dat ook en kwam met een fantastische reeks voor verschillende leeftijdscategorieën en hier hebben we een paar echte fans in huis!

reistips autovakantie

En tot slot:

-’s Nachts rijden is vermoeiend voor de ouders, maar zorgt wel voor snurkende jongens op de achterbank. Door af te wisselen, kan je om de beurt wat slapen en tegen de ochtend wanneer ze wakker worden, ben je al een heel eind gevorderd.

-Op tijd een stop inlassen zodat ze even wat energie en een plasje kwijt kunnen, helpt hen (en jezelf) de volgende paar uur er weer tegenaan te kunnen.

-Zorg voor voldoende drinken voor onderweg zodat iedereen goed gehydrateerd blijft en een fris gevoel houdt. 

-Laat de hubby zijn eigen muziek kiezen wanneer hij aan het stuur zit. En zorg voor tijdige voedingssessies, zodat ook zijn humeur optimaal blijft ?

 

 

CategoriesMom-hacks
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *