P

Project Renovation: Van hal tot speelkamer

Project Renovation: Van hal tot speelkamer

Daar was ze dan: die kamer middenin alle andere kamers waar je geen echte bestemming aan kan geven. Wat moesten we daar nu mee? Een slaapkamer kon niet, want elke andere kamer op dat verdiep komt er op uit. Te groot om gewoon een hal te zijn ook. Onze oplossing: de speelkamer voor de jongens!

Want die speelkamer was hoognodig met twee echte jongens in huis en een leefruimte die bezweek onder het speelgoed. En omdat die hal zich vlak naast de leefruimte bevindt, was het een goed alternatief om toch dichtbij te zijn en niet al het speelgoed in je leefruimte te moeten trotseren.

Er kwamen best grote werken aan te pas om de hal om te toveren tot een waar speelparadijs. Muren en plafond werden gestript, balken in het plafond vervangen, een nieuwe trap… Het kostte weken van stof, zweet en tranen. Want 1) de kamer ligt middenin ons huis, dus je kan al raden waar al dat stof (ondanks het zorgvuldig afschermen met zeil) heen ging en 2) ik een klein beetje hoogzwanger was en we vaak nog tot in de late uurtjes bezig stonden om alles klaar te krijgen. You know, deadline met een baby in aantocht en zo.

Maar nu ruim een jaartje later was het elke traan waard. De kids hebben hun eigen speelruimte, mama heeft een leefruimte zonder speelgoed (hoewel die nu stilaan ingenomen wordt door baby speelgoed :-p ), en ons huis werd weer een beetje mooier.

Nog niet alle details zijn klaar, we zoeken nog naar een leuk speeltapijt en de juiste stoelen/krukjes/poefjes waarop de kids kunnen zitten als ze een spelletje spelen op de Playstation. (Tips altijd welkom!)

Verder nog wat decoratie hier en daar en nog wat speelgoed uitmesten waar ze echt niet meer mee spelen. Wat stuk is gaat naar het containerpark, wat ze niet meer willen naar het goede doel.

Voor:

Project Renovation: Van hal tot speelkamer

Tussenin:

Project Renovation: Van hal tot speelkamer Project Renovation: Van hal tot speelkamer

Na:

Project Renovation: Van hal tot speelkamer Project Renovation: Van hal tot speelkamerProject Renovation: Van hal tot speelkamer Project Renovation: Van hal tot speelkamer HashtagMomlife-PR-Speelkamer-14.jpgTipi: Nobodinoz
Speelgoedbank opbergkasten en tv kast: Ikea

 

 

CategoriesMom-hacks
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *