P

Project renovation : kamer voor Marie

Project Renovation: slaapkamer

Manlief had altijd de droom een groot gezin te hebben. Ikzelf was meer van het type ‘we zien wel per kind hoe het loopt’. Maar sinds maart zijn we met ‘zen zessen’. Gezellig en druk, maar soms ook wat chaos. En om die chaos wat te dempen op te drukke momenten, willen we voor onze kids allemaal een aparte kamer. Een plekje om zich terug te trekken, waar ze huiswerk kunnen maken of ze gewoon even kunnen hangen zonder gestoord te worden.

Toen we zelf ons huis bouwden, maakten we de keuze om meteen ook de zolder te vloeren en gyproc te plaatsen. Het werd door ons schildersklaar afgewerkt en diende enkele jaren als stockage voor alle spullen. Iedereen verklaarde ons toen voor gek. Maar nu zijn we zo gelukkig dat we toen doorbeten en ons die zware werken nu kunnen besparen. Want met Fons erbij, schuiven de kids op in de huidige kamers, en zal Marie haar intrek nemen op zolder. Een ruime slaapkamer, waar ze als oudste ruimte heeft om ‘de kleintjes’ te ontvluchten en rustig te werken voor school.

Wat de inrichting betreft, was dat vooral compromissen sluiten tussen wat zij mooi vond, en wat wij ook ok vonden. Behang bijvoorbeeld, kochten we zonder haar inspraak. Want toen ze online toonde wat ze geweldig vond, hadden we al snel door dat er geen aanvaardbaar alternatief was dat voor beide partijen zou werken. De meubeltjes, die verzamelde ik voornamelijk tweedehands. Ze kreeg een groter bed, een bureau en haar kleerkast werd een ietwat apartere versie. Een hangrek voor alle stuks aan een kleerhanger, en een prachtige oude commode en glazen kast voor de liggende stuks. Wat kleinere meubeltjes om het geheel aan te kleden, en wat accenten aan te brengen. Wit is de ‘hoofdkleur’, het bloemenbehang zorgt voor een leuke extra toets. Volwassen, maar fleurig genoeg voor een bijna achtjarige dame.

Manlief werkte hard om alles netjes geschilderd te krijgen, en zwoegde om de meubels helemaal tot op zolder te dragen. Maar het resultaat is fantastisch. Die tripjes richting Herzele, Stekene, Wortegem-Petegem en zelfs Breda leverden de mooiste second hand decoratiestuks op. En zeg nu zelf, een pot Levis-verf en tweedehands succesjes maakten het compleet, nietwaar?!

Project Renovation: slaapkamerProject Renovation: slaapkamerProject Renovation: slaapkamerProject Renovation: slaapkamerProject Renovation: slaapkamerProject Renovation: slaapkamerProject Renovation: slaapkamerProject Renovation: slaapkamer

CategoriesMom-hacks
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *