P

Project Renovation: Leefruimte makeover

project renovation: leefruimte makeover

Binnen enkele jaren staan er nog grote plannen op de agenda voor onze keuken en leefruimte. Tot die tijd, leef ik graag in een mooie, propere ruimte. Om hieraan te voldoen konden de ruimtes een opfrisbeurt gebruiken. Een nieuw likje verf, wat herschikken, opnieuw decoreren. Kleine dingen voor een maximum resultaat.

Hoewel ik helemaal fan was van de prachtige blauwgrijze verf die onze muren sierde, kreeg ik nood aan een lichtere kleur. Waar de blauwgrijze kleur perfect staat in de jongenskamer, wou ik de leefruimte graag een iets rustigere uitstraling geven.

Met 3 kinderen in huis, zweer ik bij Levis verf. Want: afwasbaar, dekt al na 1 laag en een ruim assortiment aan kleuren. Ik kan je niet vertellen hoe vaak mijn kids er in slaagden vlekken op de muur te maken. Frisdrank te snel geopend, bord soep door de lucht, een stift die toevallig tegen de muur kwam,… De ‘ongelukjes’ waren eindeloos. Mijn geduld iets minder. Gelukkig heb ik al die ongelukjes van de muren kunnen wassen zonder sporen achter te laten.

Ik moet je dus niet vertellen dat ook deze keer Levis voor mij de evidente keuze was. En dan graag de expert. Je weet wel, de afwasbare :-p

Na een avondje uit met vriendinnen en heel veel babbels over renoveren, ontdekte ik het Eucalyptus groen en was meteen fan. Een beetje research en een bezoekje van de kleurenconsulent verder en schilderweekend was een feit.

project renovation: leefruimte makeover

Tip: je kan een kleurenconsulent van Levis laten langskomen, die samen met jou bekijkt of de kleur die je in gedachten hebt ook wel effectief in je interieur past. Door kleurstalen en een kleurmeter, kom je zo uit bij de perfecte kleur.

Voorbereiding is alles om het schilderen vlot te laten verlopen. Alle meubelen gingen mooi onder een laagje afdekfolie, alle hoekjes en kantjes voorzien van een laagje tape en we were ready to go.

Na het nodige gezaag en geklaag (ik verwens mezelf steeds wanneer ik beslis te schilderen, hoe makkelijk de verf ook aan te brengen is) en stijve armen, is onze leefruimte nu gehuld in een fris likje verf. De kamer ziet er helemaal nieuw en anders uit. Nog wat details aanbrengen in de decoratie, de nieuwe tafel nog installeren en op zoek naar de juiste planten voor deze leefruimte en klaar is kees.

Hebben jullie tips welke planten tegen warmte kunnen en makkelijk zijn in onderhoud, dan zijn deze meer dan welkom! Want deze serial plant killer slaagt er zelfs nog in een cactus een stille dood te laten sterven, no kidding. 

Keuken:

Waar ik eerst dacht de keuken terug wit te schilderen, gaf de consulente de tip deze ook mee een kleurtje te geven. De ruimte leeft daardoor helemaal op en voelt veel warmer.
We integreerden ook een klein werkhoekje waar ik tussendoor even wat mails kan beantwoorden of wat opzoekwerk kan doen.project renovation: leefruimte makeover project renovation: leefruimte makeover project renovation: leefruimte makeover project renovation: leefruimte makeover project renovation: leefruimte makeover project renovation: leefruimte makeover

 

Leefruimte:

De blauwgrijze muren werden eucalyptus groen en het wit kreeg een nieuw fris laagje. Nu nog nieuwe stoelen vinden bij de eettafel, de huidige zijn nogal zwaar en zitten niet makkelijk als je lang tafelt. De tafel bij het salon wordt nog vervangen door een industrieel exemplaar en nieuwe gordijnen staan ook nog op het lijstje.  project renovation: leefruimte makeover project renovation: leefruimte makeoverproject renovation: leefruimte makeover project renovation: leefruimte makeover project renovation: leefruimte makeover

Geweven muurhanger: House of Ninoh

Speelgoedmand: Elodie Details

CategoriesMom-hacks
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *