Wat kan ik zeggen, als het aan mij lag, dan stond pizza dagelijks op het menu. In alle vormen en maten en bereidingen. Pizza lover for life hier. Zwangerschap is daar alleen niet zo het ideale moment voor. Want, lichte maaltijden verteren nu eenmaal beter ??♀️
Gelukkig bestaan er ook wat ‘gezondere’ pizza varianten. Zoals de platbrood pizza’s die ik in de proefbox van Hello Fresh aantrof. Overheerlijk, snel klaar en je kan op zoveel manieren variëren dat je een heel jaar een andere kan eten ?
En omdat ik natuurlijk niet egoïstisch wil zijn, deel ik hier met veel plezier het (naar eigen smaak aangepaste) receptje voor de fellow pizza lovers 🙂
Benodigdheden (voor 2 personen):
-1 teentje knoflook
-1 gele paprika
-1pakje passata
-4 witte platbroden
-1 courgette
-125gr buffelmozarella
-50gr gemalen kaas
-2tl paprikapoeder
-olijfolie
-peper & zout
Bereiding:
-Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.
-Snijd de courgette in dunne plakken en de gele paprika in smalle repen. Scheur de buffelmozzarella klein.
-Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de courgette en paprika 3 – 4 minuten.
-Meng ondertussen de passata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de courgette, de paprika en bestrooi met de geraspte kaas.
-Bak de platbroodpizza’s op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven. Verdeel, meteen nadat de pizza uit de oven komt, de buffelmozzarella erover en laat even smelten.
-Verdeel de pizza’s over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.
That’s it! Smullen maar!
Bekijk zeker ook het originele recept en de varianten op de website van Hello Fresh!