P

Picknicken met Milkana

Picknick recept Milkana

Picknicken, onze favoriete manier om de kids tijdens een uitstap of een dagje in de tuin te voorzien van wat lekkers. Een leuke plaid, een volle mand. Wat borden en glazen, romantische servietten en wat gezonde snacks. Meer heb je niet nodig voor een geslaagde maaltijd!

Vlees en vis, dat is riskant met warm weer. Je kan het niet altijd koel bewaren, en risico dat het bederft willen we niet lopen. Dus dat beperken we. Groenten, fruit en zuivel daarentegen staan steeds trouw op het menu! En dat je dat ook nog eens al dat lekkers op een kids vriendelijke manier kan voorschotelen, dat is dubbel feest toch? Dus delen we graag onze inspo-recepten voor een geslaagde picknick!

 

 

Smeerkaas-monstertjes : de voorverpakte driehoekjes zijn een dankbare basis als rompje van het monstertje.  Met zouten stokjes of broodstengels tover je in no time armpjes en beentjes. Een schijfje olijf of een erwtje zijn dan weer ideale oogjes. Wedden dat er minstens 2 verdwijnen in ieders buik?!

 

 

 

Gezonde bokes : mijn voorkeur voor dit broodje gaat uit naar wit brood, gewoon omdat het lekker zacht is. Smeer een laagje smeerkaas op 1 snede brood. Beleg rijk met komkommer, salade, een paar blaadjes munt en verse erwtjes. Die laatste zorgen voor een aangename verrassing hier en daar. Druk de tweede snede goed op de belegde snede, en snij (indien je wenst) de korstjes weg. Snij nadien de boterham middendoor zodat je 2 driehoekjes krijgt. Wikkel er boterhampapier rond en bind toe met touw. Leg voor de picknick nog even in de ijskast zodat het lekker koel blijft.

 

 

 

Saté : het blijft een klassieker met kids. Fruit of groentjes op een stokje. Het ziet er meteen kei tof uit. En wat er leuk uitziet doet ook eten. Ditmaal maakten we raket-saté’s. De puntjes van smeerkaas dienen als punt voorzijde van de raket, en een stukje watermeloen of een heerlijke tomaat als rondere vorm middenin. Werk de achterzijde af met een stukje komkommer of radijsje. Maar eigenlijk kan alles : druifjes, appel, wortel, …. Smullen maar!

 

 

 

It’s a wrap : hier zouden ze letterlijk heel wat over hebben voor wraps. Met warme vulling, of lekker fris opgerold en in stukjes gesneden. En dus blijft ook deze één van mijn snelle en voedzame favorieten voor een picknick. Smeer de wrap in met smeerkaas (voor een extra toets kan je die met ham gebruiken). Kruid bij met wat bieslook of verse basilicum en peterselie. Ook hier kan je opnieuw heel wat richtingen uit : is het niet te warm en kan je alles nog goed koel bewaren net voor het serveren? Dan zijn gerookte zalm of verse mosterdham een absolute voltreffer. Kan je niet tot vijf minuten voor consumeren alles in koelkast bewaren? Dan kan je radijsjes, kleine krokante croustillons en kerstomaatjes als topping gebruiken. Alles goed aandrukken tijdens het oprollen. Dan snij je telkens plakjes van minstens een centimeter dik.

Wedden dat jouw kids voortaan iedere lunch bij goed weer willen doorbrengen onder die grote boom op een fancy deken? En met een goed glas rode wijn in de hand is dat als moeder niet meteen een opgave, toch?!

 

Picknick recept milkana Picknick recept milkana

CategoriesMom-on-the-go
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *