peuter alarm

Het is zover, mijn baby is geen peuter meer. Gisteren blies de kleine man zijn eerste kaarsje uit. En dat zullen we geweten hebben. Want dat gaat gepaard met, laat ons zeggen, heel wat karakter. Dat persoontje in volle ontwikkeling weet wat hij wil, maar nog veel beter wat hij niet wil. Juist ja. Dat dus.

Ons kleine meneertje met de grote persoonlijkheid is er eentje van het temperamentvolle soort. (Dat heeft hij uiteraard absoluut niet van zijn ouders geërfd.) En dat temperamentje, dat brengt heel wat leven in de brouwerij. En soms staat die brouwerij te schudden en te beven op zijn grondvesten. Want volume, dat is ook 1 van zijn troeven. Oh ja, meneertje laat heel luid en heel duidelijk weten wanneer hij het niet eens is met mama. Of papa, of zijn broers, of zelfs de hond ?

peuter alarm peuter alarm

De laatste nieuwe troef zullen we de gil noemen. Oh ja hoor, ook jongens kunnen gillen. Luid. En hij houdt het ook heel lang vol. Helaas voor hem, was mama ook van het temperamentvolle soort toen ze klein was, en houdt ze het dus ook heel lang vol. Maar toch, wanneer hij aan een befaamde gilbui bezig is en ik aan het werk ben, zou ik af en toe willen dat kinderen met een volume knop komen. Hoe geweldig zou dat zijn! Helaas kwam dit exemplaar zonder dus lijken oordopjes het betere alternatief. Want ja, ik laat hem gillen. Ik wijs hem wel terecht, maar besteed er verder geen aandacht aan. Hopende dat hij zo leert dat gillen een no go is.

En zo zijn we nu echt begonnen aan dat fameuze deel dat opvoeding heet. Want meneertje beseft al heel goed wat wel en niet mag. Hij schudt dan ook heftig met zijn hoofdje wanneer mama ‘neen’ zegt en steekt een bestraffend vingertje in de lucht. Maar doet intussen ook wel lustig verder ?

peuter alarm peuter alarmDe komende tijd wordt er eentje van leren, communiceren en wellicht heel veel compromissen sluiten. Zodat dit kleine meneertje leert wat wel en niet door de beugel kan. En zodat wij binnen enkele jaren trots kunnen zijn op een beleefd en vriendelijk jongetje dat de do’s en dont’s van het leven (zo veel mogelijk) onder de knie heeft.

 

 

CategoriesGeen categorie
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *