H

Het zal je schoonmoeder maar zijn 

Over schoonmoeders

Schoonmoeders (ook wel eens monsters-in-law genoemd), ze komen in alle vormen en maten. Het eerste en laatste is er zeker en vast nog niet over gezegd! De ene is al wat leuker dan de andere, en sommigen zijn gewoon ronduit onuitstaanbaar. Recent werd er zelfs een huwelijk ontbonden met de schoonmoeder als reden! Wat zit er achter het gedrag van deze schoonmoeders? Wij wilden daar toch graag even het fijne van weten en trokken op onderzoek uit.

En wat bleek? Vrouwen houden na hun huwelijk/samenwonen meer contact met hun thuis dan mannen. Dat zou kunnen verklaren waarom de statistieken aangeven dat er meer problemen voorkomen bij de moeder van de man. Oedipus complex misschien? Of moeten we het verder gaan zoeken? Waarom is het dat de moederkloek haar vleugels over haar kind uitslaat en ze ze nooit meer lijkt in te trekken? Allicht voelt de moeder van de man zich in de steek gelaten omdat ze haar zoon minder vaak ziet en hoort en is het makkelijker de schuld bij de schoondochter te leggen dan bij haar eigen kind.

Als ik bij de vriendinnen eens informeer naar hun band met hun schoonmoeder, zijn de resultaten ronduit schokkend. Bij 2 op 3 blijkt die band slecht of zelfs zo goed als onbestaande te zijn.  Stuk voor stuk prachtmeiden zijn het, mijn vriendinnen. Getalenteerd, leuk om te zien, ambitieus, en gewoon ook superlieve madammen. Maar daar denkt hun schoonmoeder anders over… Schoondochter is nooit goed genoeg, schoondochter voedt de kinderen fout op, schoondochter is niet de vrouw die ze zou moeten zijn voor haar man. Werkt schoondochter veel, dan is het niet goed. Werkt ze niet of te weinig is het ook niet goed. Kortom, schoondochter kan het gewoon niet juist doen. Schoonmoeders vinden blijkbaar dat alle schoondochters vreselijke wezens zijn die hun zoon komen stelen.

Over schoonmoeders

Als mama van drie jongens vraag ik het me toch wel af. Word ik later ook zo? Ga ik de evil monster-in-law zijn? Ik kan het me niet inbeelden. Maar om toch zeker te zijn, sloten de bestie en ik alvast een pact. Als 1 van ons beiden gemene schoonmoeder trekjes begint te vertonen, vliegt die op het matje bij de andere. En lezen we dit postje nog eens terug. Just to be sure 🙂

NOTE: Uiteraard is de informatie uit dit postje slechts een greep uit de realiteit en bestaan er gelukkig ook heel veel lieve en geweldige schoonmama’s!

Blouse: Only bij Zalando

CategoriesNiet gecategoriseerd
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *