O

Open bedrijvendag voor groot en klein

Open Bedrijvendag - Vondelmolen

Het is zowat de grootste uitdaging binnen een gezin : een zondag opvullen met een tripje dat iedereen kan bekoren. Klein, maar ook groot. Het moet dus een ideale mix bieden van doen en kijken, maar tegelijkertijd quasi iedere leeftijd aanspreken.

En dat aanbod is er aanstaande zondag zeker en vast. Heel wat bedrijven met een jarenlange geschiedenis openen de deuren (sommigen zelfs voor de eerste maal) en laten kijklustigen een blik werpen op productie. Van begin- tot eindproduct. Bij het ene bedrijf al iets meer toegelicht tot in detail, terwijl andere bedrijven op basis van heel wat smaak- en/of korte doe-proeven je het hele proces laten ontdekken.

Je kan op voorhand online even een kijkje nemen op de site van open bedrijvendag en plannen waar jij graag eens een kijkje wil nemen. Zijn je kids wat jonger? Dan zijn de bedrijven waar ook iets te proeven valt een absolute must do! Heb jij een wetenschapper-in-spé onder jouw kroost? Dan is een bezoekje aan de verkeerstoren in Zaventem een absolute ervaring!

Open Bedrijvendag - Vondelmolen Open Bedrijvendag - Vondelmolen Open Bedrijvendag - Vondelmolen

Wij gingen alvast een kijkje nemen bij Vondelmolen (oké toegegeven, omdat we gewoon helemaal dol zijn op peperkoek). Een geweldige leerrijke (en geurrijke) ervaring! Een goed evenwicht tussen wat korte theorie en geschiedenis over het bedrijf, maar ook een verbazingwekkende wandeling doorheen het gehele productieproces van peperkoek. Toeval of niet, maar het bedrijf viert ook dit jaar net zijn 150 jarig bestaan en heeft dus heel wat in petto! Het hele bezoek duurt niet te lang, en kan dus ook de kleinere kijklustigen voldoende zoet houden. Mocht je dus zondag in de buurt van Lebbeke bedrijven bezoeken, is hier een korte pitstop een absolute aanrader!

Oh, en zeiden we al dat open bedrijvendag ook een volledig gratis initiatief is? Jawel, dat lees je goed! Je kan jouw gezin de hele dag gelukkig maken met de allergeweldigste bezoeken en het kost je helemaal niets. Check zeker dus meteen  de website, en misschien komen we elkaar wel ergens tegen!

Open Bedrijvendag - VondelmolenOpen Bedrijvendag - Vondelmolen

A Sunday well spent brings a week full of content ;-)!

CategoriesNiet gecategoriseerd
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *