ochtendrush

Zeg nu zelf, hij was heerlijk, de zomer. Maar helaas is hij alweer aan het einde toegekomen. Samen met de zomervakantie zeggen we ook ‘hasta la vista’ tegen het iets slomere ochtendritme. Geen uitslaapmomenten meer, geen pyjama-voormiddagen, maar wel een stevig tijdsschema en een strak to-do-lijstje.

5.30u : De wekker gaat. Ik wil hem negeren, maar dat bekoop ik me steevast in minder dan 60 minuten, dus ik besluit het gillende ding uit te schakelen en uit mijn bed te strompelen. Van de kleerkast richting badkamer, waar ik een snelle douche neem en dan in mijn kleren spring (alhoewel, dat klinkt fitter dan dat het er in reallife effectief aan toe gaat). Vervolgens ga ik voor een date met het Clooney-machine (zonder mister himself uiteraard) en drink ik snel mijn koffie uit. Nog in een speedtempo even het wasmachine en afwasmachine leegmaken (manlief zweert nogal heilig bij nachttarief 😉 ) en ook dat staat aan kant. De brooddozen voor de kids vul ik terwijl ik mijn eigen lunchpakket samenstel, en gaan daarna de boekentassen in. Voorlopig neem ik deze taak nog even op mezelf, om er zeker van te zijn dat kindlief ook effectief lunch bij zich heeft. Anders bestaat de kans dat de brooddoos blijft pronken op het keukeneiland.

ochtendrushochtendrush

6.20u : Kind 1 zet ik uit bed. Niet omdat ze 40 minuten nodig heeft om zich klaar te maken. Wel heeft ze 40 minuten nodig om haar goede humeur te zoeken. Dus kruipt ze (grommend) het bed uit, en loopt ze richting badkamer waar haar stapeltje kleding op haar ligt te wachten. Daarna richting ontbijttafel, schenkt ze zichzelf water in en neemt een boterham, maar wisselt amper een woord uit. Want zo is ze. Soms een zon, maar ten vroegste na 8u ’s morgens 😉

6.30u : Kind 2 en 3 worden uit bed gezet. Net voor ik hen uit bed haal, maak ik wel al de flesjes klaar. Zo kunnen ze eenmaal beneden meteen (en rustig) hun flesje drinken in de zetel. Daarna gaan ook zij beiden aan tafel, smikkelen ze een kleine boterham, en neem ik hen één voor één mee richting badkamer om hen op te frissen en van hun outfit te voorzien. Tegelijkertijd roep ik ook kind 1, die dan tanden poetst en wiens wilde haren ik probeer te temmen. Zelf nog even de tanden schrobben, en klaar!

ochtendrush ochtendrush

7u : Snel de sporen van onze ochtendspits uitwissen, vuile borden de vaatwasser in en hup. Deze gestapo-moeder (want zo voel ik me ’s morgens) kondigt aan dat het tijd is om schoenen en jas aan te trekken. Kind 1 en 2 lopen richting garage, trekken hun schoenen en jas aan en klaar. Kind 3 verplaatst zich nog niet zelfstandig, dus samen met handtas gaat hij op de arm op en als eerste de auto in. Kind 2 gaat ook mee met mij, manlief neemt het droppen van kind 1 voor zich. Een kleine race richting opvang, en ons dagelijks fileleed kan beginnen. En hoewel ik helemaal niet dol ben op file, is het tegelijkertijd wel een stukje rust. Een beetje me-time, met de radio luidkeels meezingend en een koffie-on-the-go in de hand.

ochtendrush ochtendrush

Hoewel de ochtenden niet altijd mijn favoriete momenten zijn (want druk) vind ik het als mama van drie al bij al goed meevallen. Met de juiste voorbereiding ’s avonds (klaarzetten van de ontbijttafel, leegmaken van boekentassen, klaarleggen van outfits voor de dag nadien, kids in bad stoppen, zelf een uitgebreide douche nemen,…) lijkt ons tijdsschema wel goed te zitten. Ikzelf sta op tijd op, zodat ik nog even rustig op mijn eigen tempo, en kinderloos, mezelf kan klaarmaken. Geen onnodige rush, maar net genoeg buffer om hier en daar wat extra tijd te ‘verliezen’. Manlief is niet zo’n ochtendmens, dus die blijft samen met de kids nog iets langer liggen, en dat vind ik helemaal oké. Hoewel ik niet meteen van het ‘slechte-ochtendhumeur-type’ ben, vind ik het toch het allerfijnst om het eerste halfuur eventjes helemaal alleen rond te hollen.

 

CategoriesGeen categorie
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *