N

Nieuw jaar, nieuw voornemen

Alsof iedereen plots stopt met lopen. Alsof het nu hét moment is om stil te staan bij alles. Alsof nu pas gas terugnemen oke is. En helemaal geen kuddedier, maar toch sta ook ik stil bij het jaareinde en -begin van het volgende jaar.

2018 had veel voor ons in petto. We kregen Fons, en tonnen liefde. We genoten van elkaar en allemaal vonden we onze weg als gezin van zes. Maar we hadden ook dieptes. Zieke kids, opnames in het ziekenhuis en veel chaos. Soms heel veel chaos. We tackelden, en (her)planden. Maar af en toe was dat met de nodige tranen, botsen en builen. En net daarom is mijn voornemen: stilstaan bij minder stilstaan in 2019.

Want dat is het net. We staan te vaak stil. We denken te veel (op voorhand). We lopen en blikken achteruit op hoe we sneller of trager kunnen. Maar al dat vraagt energie. En soms moet je de zaken gewoon nemen zoals ze komen. Want dat is het… Je kan plannen, organiseren en hopen. Maar wat komt dat komt, en met vier kids kan ik je garanderen dat je lang niet alles ziet aankomen ?.

Dus mijn grootste voornemen is loslaten. Uiteraard heb ik ook (minder ambitieuze) plannen zoals wat meer me-time, tijd voor ons als koppel, misschien ook nog wat bewuster omgaan met eten. Maar dan tegelijkertijd ook niet. Want ik wil bewust onbewust leven in 2019. Minder plastic en meer eco, ja dat wil ik bewust! Maar verder laat ik het nieuwe jaar op me afkomen. En gaan we mee op de rollercoaster die ons brengt naar waar het hoort. Waar we zelf kunnen sturen doen we dat, en anders nemen we de bestemming zoals ze komt en maken we er het beste van! Hopend op een zoet en lief 2019 ? Voor jou, voor mij, voor ons en voor iedereen!

 

CategoriesNiet gecategoriseerd
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *