1

10 musthaves als mama (to be)

10 musthaves voor mama's to be

Het lijkt wel babyboom. Overal zie je die prachtige bolle buiken, lijken de meest originele zwangerschapsaankondigingen ons rond de oren te vliegen, of hebben vrienden stilletjes aan plannen voor gezinsuitbreiding. Om meteen met de deur in huis te vallen: nope, deze post is geen samenwerking. Sommige van de producten kregen we misschien, maar velen werden zelf aangekocht én betaald. Neen, deze post is er eentje van twee moeders die oprecht , en met toch ondertussen wel wat ervaring, tien handige kinderspullen op een rijtje plaatsen. Dingen of zaken die wij voortdurend gebruiken. Waar we helemaal fan van zijn. Die we, mochten we morgen opnieuw een kindje krijgen, als eerste op ons geboortelijstje plaatsen.

Want oh boy, wat bestaat er zot veel! In tegenstelling tot een aantal jaren geleden lijken de hipste brands en spullen als paddestoelen uit de grond te komen. Wil je een geboortelijst samenstellen, dan kan je uit een waaier aan spullen kiezen, waardoor je niet weet waar te beginnen. En daarom delen wij graag onze top tien musthaves:

1. Stokke Tripp Trapp: Een handige kinderstoel uit stevig hout. Je kan hem vinden in de allerleukste kleurtjes, en volledige personaliseren naar jouw eigen smaak of stijl met de naam van jouw kind of een leuke quote/boodschap. Helemaal fan zijn we van de babyinzet, waardoor jouw pasgeboren baby mee aan tafel kan schuiven. Handig als je zelf aan het eten bent. Maar ook fijn voor jouw kindje dat nu mee kan volgen terwijl het hele gezin aan tafel zit. Je kan de stoel dus gebruiken van bij de geboorte totdat jouw kind begint te puberen. Nadat hij diende aan de eettafel, kan je hem ook nog gebruiken als bureaustoel in de kinderkamer.
10 musthaves voor mama's to be

2. Aeromoov: Dit is de allerbeste uitvinding ever! Ideaal voor op vakantie, een leuke uitstap maar zelfs in eigen tuin of op de slaapkamer. Het is een uitvouwbaar babybed dat ook perfect kan gebruikt worden als speelplek. Je kan het afsluiten met een muskietennet of UV-scherm, en het plooit in no-time weer op! Had ik dit maar al gehad bij kind nummer 1!
10 musthaves voor mama's to be

3. Relax van Babybjorn: het meest geweldige ‘wippertje’ ooit! Handig hanteerbaar, gemakkelijk op te bergen doordat het opplooit en hoezen in de leukste prints en kleuren verkrijgbaar. Je kan de helling van het zitje aanpassen, dus ook deze valt te gebruiken van bij de geboorte. Beste investering van bij kind één. En kijk, het overleefde Anna. Dus mega duurzaam en stevig!
10 musthaves voor mama's to be

4. Stokke flexi bath: Een opplooibaar badje. Ja, het is waarschijnlijk duidelijk dat handig op te bergen hier een het must is. Dit badje is één van de heuse musthaves! Handig om de kids snel in bad te laten spelen zonder een volledig groot bad te moeten vullen. Je kan het gebruiken in de douche, maar wat helemaal een hit is, is het badje buiten gebruiken als plonsbadje bij warm weer. En zelfs Marie past er nog in!

5. Shnuggle bath: Dit badje is ideaal tijdens het eerste levensjaar. Het is meer emmervormig, waardoor jouw babietje meer in een bolletje zit als hij in bad gaat. Lekker warm, maar ook knus zoals in de buik voorheen. Je kan er ook de staander bij kopen, zodat je ergonomisch jouw kleintje kan wassen.
10 musthaves voor mama's to be

6. Bakfiets: Hier werd hij nog maar recent aangekocht, maar oh wat heb ik spijt dat ik hem niet al jaren heb. Met een grotere kroost gingen we voor de Babboe big, maar uiteraard kan je hem ook in kleinere versies krijgen mocht je niet voor vier kids gaan. Vooral zalig bij zonnig weer, om snel de kids van school op te halen. En zo kan ook de oudste dochter weer vaker de baan op met de fiets, terwijl mama of papa achter haar aan fietsen met de rest van de kroost.

7. Mommy bag: Op het eerste zicht gigantisch groot, en dus niet zo praktisch als luiertas voor dagelijkse gebruik. Maar zo handig als je kleintje logeren gaat, of je een korte uitstap voor de boeg hebt. En zeg nu zelf, toch win win dat hij er nog leuk uitziet ook! En wist je trouwens dat er nu ook Daddy bag’s zijn? Kwestie dat de mama’s niet altijd met alles moeten rondhuppelen!
10 musthaves voor mama's to be

8. Air layer: Jouw kleintje ook een gigantische zweter in de wagen? Dan zijn deze hoezen een echte musthave. Helemaal niet duur, maar zothandig! Ze zorgen voor een ventilerend effect, en voelen aan als badstof. Handig te wassen, en ondertussen verkrijgbaar in de leukste prints!

9. Buggyboard: Een grotere broer of zus? Dan is een buggyboard een prima alternatief voor een extra wandelwagen. Bugaboo verkocht voor zijn wandelwagens al de zitboards, maar nu ontdekte ik dus tijdens mijn zwangerschap van Fons ook een universele plank met zitje! Hij past zowel op onze dubbele als enkele wandelwagen, en is zo geweldig! Geen zeurende Anna als ze moe is. Hoera voor peuters die niet driften!

10. Snuza monitor: Ik blogde al eens over dit geweldige monitortje, en zou hem zo opnieuw aankopen. Het geeft me een gerust gevoel tijdens mijn eigen nachtrust, en houdt een oogje in het zeil wat Fons betreft. Ook handig bij kindjes met een verhoogd risico op wiegendood. Al is het maar om jezelf wat innerlijke rust te geven!
10 musthaves voor mama's to be

Uiteraard zijn er nog kei veel leuke baby- en kinderspullen. Maar dit lijstje had ik geweldig gevonden tijdens mijn eerste zwangerschap. Dit had me de aankoop van een neuspeer, een niet zo accurate voorhoofdsthermometer of een allesbehalve praktisch universele autstoelhoes bespaard. Maar de buggyhaak voor mijn winkeltasjes, dat mooie wikkeldeken of mijn Mozes mand?! Die zouden zeker mee verschijnen in mijn top 20 ?

Al deze leuke spullen vind je ook bij: Het Land van Ooit

CategoriesMom-style
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *