H

Hands up for the mommy police

Hands up for the mommy police

Het is bijna dagelijkse kost, ik zag het pas deze week nog gebeuren. Een mama post een eerlijk verhaal over de slapeloze nachten met haar zoontje en hupla, in no time een comment van de zogeheten mommy police.Dat ze die slapeloze nachten zelf creëert.  Dat het aan haar aanpak ligt dat het kind op deze leeftijd nog niet doorslaapt. Euhmmm, excuseer?!

Het is geen alleenstaand geval. Ik kan de keren niet meer tellen dat zulke dingen gebeuren. De mommy police staat altijd paraat en is er steeds als de kippen bij om ons (mama’s) op de vingers te tikken. En liefst ook nog even te vermelden hoe het dan wel moet. Juist ja…

Een bikini dragen in het zwembad is not done. Je kind niet laten huilen is zowat synoniem aan oorlog verklaren en oh wee dat je je kind in een draagzak draagt die niet het juiste merk heeft, want niet ergonomisch verantwoord.

Alsof het voor (kersverse) mama’s nog niet moeilijk genoeg is. De duizenden vragen die je jezelf elke dag stelt en waar je nauwelijks antwoorden op weet. De onzekerheid of je het wel juist aanpakt met dat kleine hummeltje. Neen, daar is absoluut geen nood aan een extra vingertik van een vage onbekende.

Want dat zijn ze meestal, de leden van de mommy police. Je kent ze nauwelijks, ze posten amper zelf iets en vaak dan nog privé. Ze liken ook nooit 1 van je foto’s en laten al zeker geen leuke commentaar. Nee nee, ze liggen op de loer en wachten tot jij net die ene foto post. Die post die een ware storm aan commentaren kan opleveren. Waar ze kwijt kunnen hoeveel beter zij het wel niet doen.

Gelukkig is de mommy police in de minderheid. En is er op ons net heel veel plaats voor liefde en leuke comments. En zelfs voor mede instagrammers die ook echt vriendinnen worden.

Maar toch nog even een bericht aan deze mommy police bende: Laat ons gewoon allemaal lief zijn voor elkaar. We doen allemaal ons best op onze eigen manier. En dat is het enige dat telt.

‘Don’t compare yourself to other moms, we are all a hot mess, some of us just hide it better than others’

Hands up for the mommy police

CategoriesGeen categorie
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *