M

Mombie – 5 survival tips

Mombie beauty survival tips
Ik ben absoluut geen schoonheidsspecialiste, noch minder thuis in de wereld van cosmetica. Bij een test of quiz over schoonheidsproducten en make-up moet ik je steevast op 70 procent van de vragen het antwoord schuldig blijven. Dat mijn eigen voorraad dus beperkt is, daar hoef ik je geen tekeningetje bij te maken. Maar toch heb ik een paar trouwe redders in nood die ik (althans wat ik denk) wel voor de juiste doeleinden en op de juiste plekken smeer.

Uiteraard is het als mombie van vier (niet altijd geheel voorzien van alle kwaliteiten door moeder natuur :-)), onmogelijk om dus geen hulpmiddeltjes te gebruiken. Naast koffie zijn er een paar zaken die ik dagelijks gebruik. Ik lijst het even op voor andere leken zoals ik. Dit zijn mijn vijf onmisbare redders in nood na een te korte nacht, te weinig koffie of te weinig tijd tijdens de ochtendrush!

 1. Droogshampoo:

  Altijd een goed idee! Voor haar dat weinig volume toont, voor haar dat tot vanavond moet wachten op een douchebeurt, … Ik was dagelijks mijn haren, maar toch vind ik dat haar snel geuren opneemt en niet het juiste volume toont dat ik voor ogen heb. Mijn favorieten zijn de droogshampoo’s van Batiste,  die ook een frisse geur hebben en geen grijze schijn nalaten op het haar.  Sprayen, even borstelen en klaar is kees!

 2. Camouflagestick:

  Ideaal om donkere wallen weg te werken, oneffenheden, uitslag,  … zonder al te veel tijd te verliezen.  Ik kreeg toen het advies om de stick in een kleur lichter dan je eigen huidstint te kiezen, zodat je dit nadien kan wegwerken met de juiste fond de teint.

 3. Illuminating Fluid van Dr Hauscka:

  Na vier kinders geen behoefte meer aan een echte pregnancy glow, maar dit potje heeft een geweldig soortgelijk effect! Ik gebruik dit voornamelijk als het echt erg gesteld is, en dan hoef ik ook geen extra fond de teint meer te gebruiken. Na de camouflagestick meng ik een klein beetje van deze fluid met een klein beetje fond de teint. Aanbrengen met de borstel en klaar is kees! Instant een frisse gloed die totaal niet meedeelt dat de nacht veel te kort was en je in mombie modus verkeert.

 4. Mascara:

  Mijn all-time favo mascara is die van les Couleurs de Noir. Waterproof, maar ook geen chemicaliën die ervoor zorgen dat mijn ogen instant reactie geven. Geen speciallekes door verlengend effect of dergelijke, maar een mooie donkerbruine kleur die past bij mijn wimpers. Aanbrengen neemt nog geen 2 seconden in beslag per oog, en geeft een meer uitgeslapen indruk.

 5. De truc van de tandenborstel:

  Doordat ik de hele dag door wel iets in men mond stop, en ik misschien ook niet heel erg sterk ben in het aanbrengen van lippenstift, is een andere truc me heel erg dierbaar! En dat is de tandenborstel! Na het aanbrengen van je fond de teint ga je met de droge tandenborstel even over je gesloten lippen. Instant verdwijnen alle losse velletjes en krijg je vurige rode lippen. Goedkoper dan de beste lippenstift, toch?!

  Mombie beauty survival tips Mombie beauty survival tips Mombie beauty survival tips

 

CategoriesNiet gecategoriseerd
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *