E

Een blik in een heuse ‘mombag’

Mombag

Hoe sommigen het doen lijkt me nog steeds een groot raadsel. Met drie kids lijkt het soms alsof ik een heuse luiertas meedraag. Nochtans is het wel degelijk mijn handtas met daarin enkel spullen van en voor mezelf. En de halve inboedel van mijn kroost. Als ik dan sommige dames zie met een klein, perfect georganiseerd tasje, vraag ik me af ‘hoe doen ze het?’.

Ongeveer tweemaal per maand keer ik de hele tas leeg boven de tafel. En ga ik aan het (her)organiseren. Ik leerde ondertussen al mijn make-up en eventuele lippenbalsem in een apart zakje te bewaren. Zodat ze niet los tussen alle andere spullen geraken. Mijn papieren agenda (I know, ik ben nog niet helemaal mee met die smartphone-hype) en wat schrijfgerei probeer ik ook in een klein plat etui te stoppen. Maar dan komt het.  Reserve pampers (zodat we niet de hele luiertas moeten meezeulen voor een korte trip richting supermarkt), wat extra fopspenen, … En dan last but not least: mijn back-up plannen!

Mombag Mombag MombagIk hoor je denken : Back-up plannen? Wel, als moeder van drie is het soms pittig om buitenshuis de aandacht te verdelen. Als er dan een driftig kind even anders denkt over hoe ik de aandacht verdeel, haal ik alle troeven tevoorschijn uit mijn tas. Dit kan gaan van een klein stuk speelgoed, een boekje tot zelfs een koekje/drankje bij verschijnselen van ernstige ondervoeding of uitdroging.

Maar ja, helaas lijkt die handtas van me vaker op een hippe-meeneem-vuilbak van Brabantia. En loop ik regelmatig enkele dagen met lege verpakkingen rond. Bovendien lijkt het alsof de kinderen me zelf aanzien voor een levende versie van een vuilemmer. Automatisch stoppen ze lege papiertjes en brikjes in mijn handen.

Mombag Mombag MombagIk probeer op regelmatige basis ook te wisselen van handtas. Het ideale moment bij uitstek om overbodige prullen uit de tas te halen en even schoon schip te houden. Onlangs kocht ik een heuse organiser. Eigenlijk is het een tas in jouw handtas waarin je alle spullen stopt. Dus in no-time kan je overschakelen naar een andere handtas. Maar, toegegeven, er is nog werk aan de winkel. Want de eerste dagen belanden de spullen in de tas zelf, maar na enkele dagen vind ik alweer lipgloss en een fopspeen naast de organiser. Je kent het wel, momlife 😉

‘All you need is love, and a handbag’

Handtas: (tweedehands find) Essentiel

GSM hoesje letterbord: Hema

 

 

CategoriesMom-hacks
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.