W

Want iedere moeder is een supervrouw, en niet alleen op moederdag

Het is gek. Dat kleine wezentje groeit veilig in je, en wekt al meteen tijdens de zwangerschap de meest uiteenlopende gevoels los in je. Terwijl er tijdens die 9 maanden vooral onzekerheid voelbaar is, lijkt dat helemaal passé als dat kleintje er is. Tonnen liefde heb je, en dat komt zomaar automatisch.

Morgen, 15 augustus, is in Antwerpen en omstreken dé enige en echte ‘moederkesdag’. En alhoewel moeders het zeker verdienen om dan in de bloemetjes gezet te worden, is het alle dagen moederdag voor ons. Maar, manlief, een extraatje op die bewuste 15e mag zeker en vast 😉

Liefde voor jouw kleintje komt vrijwel automatisch (althans in een gezonde situatie). Dat maakt het hele moederschap net zo bijzonder. Als een leeuwin vecht je voor jouw kids, en vanaf de geboorte lijkt niets nog even speciaal als dat kleintje in jouw armen. En wat helemaal gek is: per kind dat je krijgt, lijkt er oneindig veel plaats in dat moederhart van je. Tijdens de zwangerschap van kind 2 vroeg ik me af of ik wel voldoende ‘ruimte’ had om hen beide dolgraag te zien. Ik kreeg meteen bij de bevalling antwoord op die vraag.

Moederdag Moederdag

Het leven van een moeder is niet altijd feest: naast die liefdevolle wezentjes die je overspoelen met knuffels en aandacht, is organisatie / huishouden / professioneel leven / me-time vaak een moeilijke combo. Terwijl de ene dag alles als een trein loopt, lijkt de andere dag net de hele andere richting uit te gaan. Jawel, dat overkomt ons allemaal. En neen, bij #momlife hebben niet altijd de intentie om dat te delen met de buitenwereld. Niet omdat we het perfecte leven willen voorstellen, maar omdat we liever stilstaan bij de mooie momenten.

Perfectie is een relatief begrip. Wat perfect is voor het ene gezin, is dat niet voor het andere. Dus, willen we met moederdag extra benadrukken dat je vooral moet genieten. Gaat het even niet zoals voorzien, haal dan diep adem en denk ‘hé, die andere moeders doen ook maar wat…’.

Daarom willen wij onze moeders nog eens extra bedanken. Omdat ze best prima werk verricht hebben tijdens onze opvoeding, al zeggen we het zelf. Maar ook omdat ze er telkens opnieuw staan met een helpende hand, als we opvang zoeken voor de kids of advies en raad nodig hebben. Dat is jullie superpower, en die van alle moeders : Er staan wanneer jouw (klein)kinderen je nodig hebben!

Geniet van jouw moederdag, maar vooral het hele moederschap!

Moederdag

Tote bag : Dreambaby

 

CategoriesNiet gecategoriseerd
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *