moeder van vier

Moeder van vier. Overlevende op koffie. Een sociaal leven dat even actief is als een koala. Minstens 24u per dag tekort. Een berg was hoger dan de wasmand aan lijkt te kunnen.  Het meest avontuurlijke in mijn leven zijn momenteel een wasmachine dat afloopt of een vaatwasser waarin de volledige stapel vaatwas past.’ Zeg nu zelf, het zou een intro kunnen zijn voor een (weliswaar slechte) datingsite. Maar gelukkig is dat niet nodig. Perfect gelukkig met manlief. Eigenlijk perfect gelukkig in het algemeen. Maar ook in het algemeen een beetje moe. En perfect chaotisch. Of algemeen een beetje chaotisch?!

Moeder van vier. Nu ondertussen meer dan vijf maanden. Hoewel de grootste veranderingen in het begin voelbaar zijn (zeggen ‘ze’ althans) viel dat heel goed mee. Fonsje werd snel deel van ons gezin, en mits de juiste voorbereidingen bleef de nodige chaos echt wel uit. Met nadruk op bleef. Want… 2 peuters besloten net in een wel erg pittige fase te belanden. Zo net voordat moederlief terug aan de slag ging. Nog steeds alles onder controle, althans dat gevoel toch nog heel af en toe per dag. Maar gillende, brullende, vechtende en tierende peuters… Ze kosten best wel wat energie!

Moeder van vier zijn. Dat is fijn. Druk, chaos, maar fijn. Maar moeder van vier zijn dat is ook genoegen nemen met minder perfect. Dat is op uitstap gaan en lijken alsof je een halve verhuis plande. Moeder van vier zijn, dat is standaard rondlopen in een outfit waarmee je de volledige dag kan reconstrueren (voedselresten, kwijl, …). Het is ook was vouwen alsof er minstens een volledig kinderdagverblijf de vuile was in jouw mand achterliet. Eten maken voor een heel leger. Boodschappen doen waarbij je letterlijk het laatste pak water aan de voeten van de kinders moet plaatsen om de hele voorraad mee te krijgen. Dat is douchen terwijl kinders gillen en eisen dat je hen meteen helpt. Dat is naar toilet gaan met minstens 3 toeschouwers.

moeder van vier

Terwijl ik kinderloos het voornemen had nooit brullende kinders mee naar de supermarkt te nemen, te roepen tegen mijn kinders of te straffen door dingen te ontnemen pleit ik nu volledig schuldig. Want helaas is soms hier ook het geduld op. En kan ik na viermaal herhalen ook mijn geduld verliezen. Uiteraard voel ik me meteen schuldig als ik mijn stem verhef. En vraag ik me dan af hoe ik het als mama doe. Maar, ik besef ook dat die vier wezentjes beseffen dat ik ‘maar’ een mens ben. En die knuffels en q-time bevestigen onze liefde voor elkaar. Met elkaar. Bij elkaar.

Maar heel eerlijk? Ik geniet van mijn peuters, baby en schoolkind. Maar toch tel ik stiekem een beetje af naar een paar jaar verder in de toekomst. Uiteraard zullen er zich dan ook weer nieuwe situaties aanbieden, en zal ik nog meermaals met de handen in het haar zitten. Maar ik kijk ook uit naar weer een beetje me-time.

 

CategoriesGeen categorie
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *