M

Mocktails voor klein en groot

Mocktail recept zomer

Aperitieven en genieten van een streepje zon. Dat is zowat onze favoriete bezigheid. En dat ook onze kinderen daar dol op zijn, dat is duidelijk. Bij de eerste zonnestraal maken ze meteen de terrastafel aperitief-proof, verschijnt er een heerlijke kom verse aardbeien op tafel en genieten ze van een hapje en drankje.

Dat het niet altijd kinderchampagne moet zijn, maar dat er ook heel wat gezondere of orgininelere alternatieven zijn, daar kwamen we ondertussen ook al achter. En dat je helemaal punten scoort als je die hippe mocktail dan ook nog in een toffe beker of glas serveert is meer dan een feit! Onze kids hun favorieten op een rijtje!

 

** Virgin Mojito:

Deze is de absolute favoriet van Marie aangezien ze dol is op limoen. Hij is in no time klaar, en bestaat eigenlijk hoofdzakelijk uit bruiswater.

Benodigdheden ;

 • Een handvol crushed ice
 • Een lepel ruwe rietsuiker
 • Een halve limoen in schijfjes gesneden
 • Een half glas bruiswater
 • 1-3 glas Sprite
 • Enkele takjes verse munt

Doe in een glas een kleine leper ruwe rietsuiker, met daarop de schijfjes limoen. Voeg het crushed ice toe, en vul het glas met bruiswater tot net voorbij halverwege. Voeg nadien Sprite toe (ongeveer 1/3de van het glas). Roer met een stokje alles doorheen, en voeg de verse munt toe. Serveer de Mojito in een afsluitbaar glas zodat er geen insecten of wespen tot bij het drankje kunnen. Schol!

 

** Pina Colada Smoothie:

Deze geeft een instant zomers gevoel door zijn tropische vruchten, frisse zoete toets en de overheerlijke cocossmaak. Wil je helemaal scoren? Dan is deze smoothie serveren in een lege kokosnoot een absolute voltreffer!

Benodigdheden :

 • 3  – 4 ijsblokjes
 • 1/3 glas kokosmelk
 • 1/4 verse ananas
 • 1/2 citroen
 • 1/2 verse mango
 • 1 potje volle yoghurt

Doe alle ingrediënten in een blender, op 2 ijsblokjes na, en mix tot je een glad mengsel krijgt. Serveer nadien de smoothie in een fris glas (of lege kokosnoot) en voeg de extra ijsblokjes toe. Onder een palmboom in een ligstoel smaakt deze smoothie helemaal!

 

** Kokos chocolademelk:

Niets lekkerder dan een heerlijk frisse chocolademelk?! Dat had je gedacht! Want deze chocolademelk met cocos is onweerstaanbaar! De tropische toets met een beetje ijs doet je wegdromen en geeft je een heerlijk vakantiegevoel!

Je kan het glas nog pimpen door het te versieren met cocosschilfers aan de rand (die je kan vastmaken door de rand eerst wat te bevochtigen met een citroen of sinaasappel) en een leuke palmboomprikker temidden het glas. Wat ijsblokjes erbij en in no-time heb je een overheerlijke cocktail die onweerstaanbaar is voor klein en groot/groter.

Tsjing tsjing!

 

Mocktail recept zomerMocktail recept zomer

 

CategoriesNiet gecategoriseerd
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *