G

Grote wasjes

Miele Laundry Experience wastips

Het is weer zover. Onze jaarlijkse vakantie staat voor de deur. We kijken al uit naar alle herinneringen en mooie momenten die we gaan beleven. Zon, zee, strand, lekker eten en vooral heel veel quality time. Waar we niet zo naar uitkijken, is de berg was die ons te wachten staat als we terug keren. Want eerlijk, na twee weken vakantie, zijn de vuile kleren talrijk ?

Waar er je nog een heerlijke vakantiegeur tegemoet komt wanneer je die vakantie koffer net openmaakt, blijft die helaas niet hangen als je de kleren niet meteen de wasmachine in mikt. Dus de uitpak van de vuile was, valt niet te negeren.

Na zo een vakantie, hebben de kledingstukken ook serieus afgezien. De zon, het strand, het zoute water of de vlekken van die overheerlijke pasta, zijn de ergste nachtmerrie van deze wasleek. Ik ken doorgaans dan ook maar twee programma’s op mijn wasmachine.

Gelukkig woonde ik een tijdje terug de Miele ‘Laundry experience’ workshop bij waar het wastips regende. En wat bleek? Ik ben nog een ergere leek dan ik zelf dacht ? Doordat ik haast nooit boven 60 graden was, blijken er ook nog eens algen in mijn wasmachine te wonen ? Tijd voor verandering dus.

Je kunt het zo gek niet bedenken, of ik deed het helemaal verkeerd! Gelukkig kregen we heel veel tips mee, en kan ik me vanaf nu de laundry queen van het Waasland noemen. Of toch bijna ?? En omdat er vast nog wel meer van die verwante zielen rondlopen die van de was een heuse chaos maken, delen we alvast even de tips die bij ons blijven hangen zijn:

-Ook al is je kledingstuk 80% katoen en maar 20% wol, je wast het toch als een wollen kledingstuk #failnummer1

-Te veel wasmiddel is slecht voor je kleding en voor het milieu en geeft je kleren eerder een minder lekkere geur #failnummer2

-Te veel wasverzachter zorgt ervoor dat je handdoeken minder water absorberen #failnummer3

-Waar ik me beperk tot een donkere was, lichte was en huislinnen was, blijkt er ook nog een pastelwas te zijn ? #failnummer4 
Om te bepalen bij welke was je een meerkleurig kledingstuk gooit, moet je in gedachten de kleuren mengen. Bijvoorbeeld: rood + wit = roze en gaat dus in de pastelwas

-Lingerie en zwemgerief gaat in een apart waszakje #yeaygeenfaildezekeer ??

-Nieuwe kleding moet je eerst wassen voor ze te dragen, zo was je kleurbeschermers weg die huidirritatie kunnen veroorzaken #weeralyeay

-Kledingstukken met een handwassymbool kan je gewoon lekker met het zijde of wol programma wassen ? #waaromhebikditnooitgeweten #failnummer5

-Was af en toe met poeder, dit geeft je machine een heuse scrub #failnummer6

-Was 1 keer per week op 90 graden, bye bye algen beestjes #failnummer7

En wat ik me altijd al afvroeg: de verdwenen sokken, gaan dus echt wel ergens heen, tenzij je een Miele wasmachine hebt, dan verdwijnen ze niet ?

Van de 10 tips waren er dus wel een stuk of 7 waar ik voorheen flagrant op faalde. Maar nu dus nooit meer, beloofd! Dank u meneer Miele om van deze wasleek een kenner te maken. Mijn kledingstukken (en vooral de verminkte exemplaren van mijn kids) zijn u levenslang dankbaar ? Als ik nu nog een stel kabouters vind die mijn strijk overnemen, dan ben ik volmaakt gelukkig ?

Miele Laundry Experience wastips

 

CategoriesNiet gecategoriseerd
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *