H

Het leven na de zwangerschap: Menstruatie

Menstruatie na de zwangerschap
Als er iets is dat ik zeker niet gemist heb tijdens mijn zwangerschap, dan was het, juist ja, mijn menstruatie. Ik ben heel dankbaar voor dat maandelijkse kwaaltje, want het stelde me in staat vier prachtige kinderen op de wereld te zetten. Maar ik denk dat ik voor alle vrouwen spreek als ik zeg dat er niets leuk aan is aan het hele gebeuren.

Negen maanden lang kon ik onbevreesd rondlopen zonder een tampon of maandverband in mijn tas. Scheelt weer wat rommel in die mombag. Maar zoals we allemaal wel weten, krijg je die negen maanden zonder menstruatie in één keer dubbel en dik terug zodra je bevallen bent.

Heel lang stond ik er niet bij stil welk type inlegkruisjes of maandverband ik gebruikte, en greep gewoon naar wat er op dat moment in aanbieding of in voorraad was. Maar meer en meer kwam het besef dat wat je zo dicht bij je lichaam gebruikt, er ook door opgenomen wordt. En lang niet alle verbanden zijn even ‘vriendelijk’ voor je lichaam. Tijd dus om in te grijpen en wat onderzoek te doen naar verbanden die lief zijn voor je lijf.

In mijn zoektocht naar natuurlijk verband kwam ik bij Sanature terecht. Maandverband van 100% katoen. Vrij van chloor, super absorberende korrels en parfum. En dus meteen ook een stuk vriendelijker voor je lichaam, want zeker na een bevalling ben je veel vatbaarder. Doordat het verband van 100% katoen is, absorbeert het heel sterk, is het ademend en daarbovenop is het ook nog eens hypoallergeen. Allemaal belangrijke puntjes op mijn checklist! 

Waarom katoen? Omdat katoen geheel natuurlijk is en irritaties voorkomt en geneest. Hoe dan? Katoen ademt, dus geen verstikte boel daar beneden. Katoen neemt makkelijker vocht op en dat voelt net iets aangenamer tijdens die periode van de maand. Het wordt dan ook nog eens op natuurlijke wijze gebleekt, dus geen chemische stoffen rond je meest gevoelige huid. En last but not least, omdat het hypoallergeen is, vermindert het de kans op irritaties. 

Dus ook al ben ik nog steeds geen grote fan van dat hele menstruatie gebeuren. Nu ben ik me tenminste veel bewuster van de producten die ik gebruik en stop ik met net dat beetje meer plezier die maandverbanden en inlegkruisjes weer in mijn tas. Samen met die grote pot ijs die we allemaal meer dan verdienen één keer per maand 😉

Menstruatie na de zwangerschap Menstruatie na de zwangerschap

CategoriesNiet gecategoriseerd
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *