L

Liefs voor altijd

verhalen liefs voor altijd

Vier kinderen groot brengen is best een heuse job, maar vooral (en ik ben er zeker van dat dit op termijn ook nog zo zal zijn) ook een fijne job. Terwijl de kids nu nog klein zijn, en de chaos hier momenteel bestaat uit peutercrisissen en hongerige huilbuien bij babies, kijk ik nu al uit naar het moment waarop we met z’n allen rustig natafelen en luisteren naar de wildste verhalen en avonturen die mijn kids beleefden.

En vooral dat is wat ik belangrijk vind. Samen genieten, luisteren naar elkaars verhalen en er zijn voor elkaar. Het luisteren en er zijn voor elkaar is nu nog beperkt. Hoewel ze zo vaak elkaar intens knuffelen, troosten en liefhebben. ‘Fonsje’ krijgt van zijn zussen steevast een dikke knuffel net voor ze naar school vertrekken, en Jef is de eerste naar wie Anna vraagt als ik haar ophaal aan de schoolpoort. Maar de dagelijkste battles en ruzies zijn helaas ook niet weg te denken. Ik leef niet in de illusie dat dit plots over is als ze hun tiende verjaardag vieren, maar stiekem hoop ik toch dat dit afneemt naarmate de leeftijd.

Als je me vraagt wat ik me wil blijven herinneren voor de toekomst, dan is het liefhebben en de momenten samen koesteren. Terwijl ik steevast hoop dat we samen oud mogen worden en onze kids zien opgroeien, ze hun eigen weg inslaan en zelf hun gezin en toekomst uitbouwen, besef ik dat we elke dag moeten nemen zoals hij komt. Carpe diem. Omdat vandaag de laatste kan zijn. En dus wil ik ervoor zorgen dat mijn kids alvast die ‘start’ samen bewust meemaken. Gezinsvakanties, gezellige momenten aan tafel, de geweldigste uitspraken, knuffelmomenten met zen zessen in het grote bed, …. Al die herinneringen zijn goud waard.

verhalen liefs voor altijd

‘Liefs voor altijd’ is een box waarin ik de momenten die ik belangrijk vind opschrijf in briefvorm. Ik richt de box aan alle vier mijn kinderen tesamen, en bewaar hem voor later zodat herinneringen niet vervagen maar voor altijd bewaard blijven. Nét omdat ik hoop dat samen nu ook samen voor altijd is. Omdat ik hoop dat, als ze stokoud zijn en allemaal op de koffie komen bij elkaar, ze gieren en brullen van het lachen bij het herlezen van herinneringen. Dat ze de warmte en liefde voor elkaar altijd blijven behouden. Dat ze kunnen uithuilen bij elkaar, dat ze elkaar steunen in moeilijkere tijden en op hun beurt ook die waarden meegeven aan ‘the next generation’…. En dat ze tranen van vreugde maar ook van verdriet delen. Maar vooral, dat ze samen houden van en liefhebben. Lief(s) voor altijd. Foto’s vullen woorden aan, en dus stop ik bij iedere brief een foto die mij doet terugdenken aan telkens weer die bepaalde herinnering. En ik smelt iedere keer weer als ik zie hoe ze oprecht van elkaar houden.

Weet je… Ik hoef geen lotto te winnen of de allerleukste gadgets die staan te pronken in mijn huis. Mijn gezin, dat is pure rijkdom. En dat wil ik bewaren voor later. Altijd samen, samen voor altijd.

Vind je zo’n box ook geweldig voor later, laat je dan zeker inspireren door de vele prachtige verhalen die verwerkt werden tot een korte tentoonstelling. Deze kwam in stand door de samenwerking van Hallmark en Veerle De Dobbelaere, en vindt vandaag plaats in het centraal station van Antwerpen. Hallmark koos de tien prachtigste verhalen uit, en neemt je mee in een heuse rollercoaster aan herinneringen en persoonlijke verhalen.

verhalen liefs voor altijd verhalen liefs voor altijd

 

 

CategoriesMom-hacks
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *