Het lichaam na de zwangerschap: shapewear

Een heuse kermis lijkt het soms wel ten huize van Gaeveren. Maar over die kermis gaan we het niet hebben. Voorlopig toch niet althans. Neen, eerder over dat zwangerschapslijf dat voorafging aan die kermis. En dan vooral de sporen die de zwangerschap nalieten.

Ik deelde het eerder al, dat ik een haat-liefde verhouding heb met mijn post-zwanger lichaam. Dankbaar voor de verschillende zwangerschappen, en de prachtige kinders die ik kreeg. Maar, de striemen en het teveel aan huid zijn nog enkele werkpunten. Om het in de woorden van mijn gynaecoloog te zeggen : ‘dat gaat werk worden voor een plastisch chirurg’. Dat overweeg ik (voorlopig thans) niet, maar ik geloof er wel in dat ik met de juiste shapewear en kleding ook al wonderen kan verrichten.

En dus investeerde ik na mijn laatste zwangerschap in ‘corrigerend’ ondergoed. De benaming vind ik vreselijk, maar de shapewear doet inderdaad wonderen. Laat ons zeggen dat het alles wat meer compact en op zijn plaats lijkt te houden. De truck is vooral dat je het in de juiste maat koopt. Koop je het te groot heeft het geen nut. Ga je voor een te kleine/strakke versie ga je eerder op een zwanworst lijken. En laat dat laatste nu net niet de bedoeling zijn, toch?!

Het lichaam na de zwangerschap: shapewear Het lichaam na de zwangerschap: shapewear

Na Fons (en we weten allemaal dat hij een gigantisch grote baby was) draag ik voornamelijk lossere kleding. De mode komt laat ons zeggen nogal goed uit, en lange losse hemdjurken of blouses zijn mijn favoriet. Onder de jurken draag ik een corrigerende jurk. Ik kocht ze in het wit, zwart en nude zodat ik telkens wel eentje heb dat past bij mijn outfit. Omdat ik de ‘platgedrukte boobies-look’ maar niets vind kies ik telkens voor een shapewear waarbij ik wel nog een bh-kan dragen. Op die manier blijven mijn vormen bewaard, alsook Fons’ vormen (want staat hij niet geweldig met het corrigerende jurkje? 😉 )

Naast het feit dat dit een vooral minder pijnlijke oplossing is voor plastische chirurgie, is het vast en zeker ook een stuk goedkoper. Ik ben zelf helemaal fan van het ondergoed van bij Hunkemöller. En… de online webshop werkt geweldig. In no-time shop je de leukste items, en enkele dagen later brengt de postbode het pakketje tot aan de deur. Hip hip hoi!

Het lichaam na de zwangerschap: shapewear Het lichaam na de zwangerschap: shapewear Het lichaam na de zwangerschap: shapewear

 

CategoriesNiet gecategoriseerd
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *