Het leven zonder slaap

Exact 36 weken, 2 dagen, 1 uur, 48 minuten en 43 seconden kwam er een eind aan nachten van meer dan 5 uur ononderbroken slaap. Of misschien gebeurde het zelfs al een beetje eerder. Want ook de weken ervoor was er weinig sprake van ongestoord slapen.
Yup, reeds in de buik vond meneertje nummer 3 het nodig me ’s nachts op tijd en stond te wekken. Rugpijn, kuitkrampen, een overvolle blaas of gewoon een trappelfestijn om u tegen te zeggen. Redenen genoeg die van slapen 1 grote grap maakten.

En nu meneertje nummer 3 reeds 36 weken, 2 dagen, 1 uur, 48 minuten en 43 seconden op deze planeet vertoeft, is slaap nog steeds een abstract gegeven.

Want meneertje nummer 3 vind dat hij ’s nachts ook best wel eens een hongertje heeft. Of hij ligt niet lekker, of hij wil gewoon even wat aandacht.

En dus staat moeder paraat. Met wallen tot op de grond en net iets explosiever dan anders. Maar ook met heel veel liefde. Want ik besef dat ook dit weer een fase is. Wel eentje, helaas, die bij het ene kind langer duurt dan bij het andere. Dat het niet allemaal doorslapertjes op 7 weken kunnen zijn zoals meneertje nummer 2, dat had ik wel verwacht. Maar dat het richting 14 maanden zonder echte slaap zou gaan zoals bij meneertje nummer 1, daar had deze sleep deprived mom niet op gerekend.

Het leven zonder slaap Het leven zonder slaap

Heel af en toe sluipt er eens een nachtje van 6 uur slaap na elkaar tussen. Hello world! Zes uur voelt alsof ik net een slaap marathon van drie dagen achter de rug heb en heel de wereld aan kan. Als ik dan stilaan begin te hopen dat meneertje nu toch echt wel zal beginnen doorslapen, lanceert hij een paar nachten waarin moeder amper 4 uur slaap krijgt. Big fat middle finger ?

Het is een wonder wat je als mama allemaal presteert op zo weinig slaap. Hoewel er ook momenten zijn waarop ik mijn gsm zoek terwijl ik er mee aan het bellen ben. Of ik het klepje van de Senseo vergeet te sluiten waardoor de latté tot op het plafond vliegt. True story. Verdomd heet ook, zo rondvliegende koffie.

En eerlijk is eerlijk, een hele dag functioneren als werkende mama van 3, lukt toch net wat beter na een goede nachtrust.

Dus meneertje nummer 3, als je het niet erg vindt, kunnen we dan een beetje blijven vasthouden aan toch minstens zes uur slaap? Voordat deze mama onbewust in haar pyjama naar school wandelt door slaaptekort ?
Pyama: Woody 

CategoriesGeen categorie
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *