H

Het leven van een loedermoeder

Het leven van een loedermoeder

Toen ik het woord voor de eerste keer hoorde, sprong spontaan het beeld van Ma Flodder in mijn gedachten. Na wat opzoekwerk moest ik dat beeld echter bijstellen. Een loedermoeder is per definitie geen slechte moeder. Gewoon een moeder die af en toe wel eens een steekje laat vallen. En laat ons eerlijk zijn, don’t we all?

Mijn kids zijn wel eens zonder lunch vertrokken naar school. Of zonder drinkbus. Niet de minste keren zat ik op de vooravond van carnaval nog te knutselen aan 1 of ander kostuum. Ik trok al eens de koelkast open om te beseffen dat die avond een eetbaar maal op tafel toveren, letterlijk een kwestie zou worden van magische krachten (die ik helaas niet bezit ?). En als er dan wel voldoende eten op voorraad was, dan durfde het al eens aan te branden omdat ik net een of andere crisis aan het bedwingen was op een ander front. Daar heb je het, loedermoeder.

En ja, dan springt die term loedermoeder me wel eens in het hoofd. En vraag ik me af waarom het me niet lijkt te lukken alle ballen tegelijk in de lucht te houden. Even vaak vraag ik me ook af hoe die andere mama’s dat wel allemaal lijken te doen. Perfect gestyled aan de schoolpoort verschijnen met kind, met boekentas gevuld met lunch én drinken én een getekende agenda en wat er nog meer in de boekentas zit van een kind wiens moeder wel alle ballen de lucht lijkt in te houden.

Dan durf ik ook wel eens oprecht medelijden te hebben met mijn kids, dat ik al eens een steek laat vallen. Dat ik niet zo perfect ben als ik zou willen zijn voor hen. Dat hun boterhammen niet in perfecte driehoeken gesneden zijn en de knop van hun favoriete broek nog niet is aangenaaid wanneer ze die net willen aandoen.

Maar ik weet ook: geen enkele mama is perfect. We zijn geen robots. We doen gewoon allemaal ons best. Bij de ene lukt dat alleen wat beter dan de andere ? Mijn kids hebben ook geen perfecte mama nodig. Maar een mama die gelukkig is. Een mama die hen graag ziet door dik en dun. Meer dan wat maar ook ter wereld. Die hen knuffelt voor het slapen gaan en zegt hoe trots ze op hen is. Want dat ben ik. Trots op die mannen van mij. Die mannen die wel al eens zonder lunch op school staan ?Het leven van een loedermoeder

CategoriesGeen categorie
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *