K

Kids en een snel tussendoortje

Nutricia tussendoortje fruit

We know… In een ideale wereld snij je dagelijks een gezonde portie vers fruit als tussendoortje. En eet jouw kind dat ook nog eens zonder tegenpruttelen op. De eerste levensmaanden in gemixte toestand, maar vanaf 12 maanden af en toe al eens met een stukje of brokje.

Maar je kent het vast wel. Dagen lijken korter dan voorheen en plots is het fruit-o’clock en staat jouw halve huis nog op zijn kop. Terwijl jouw kids een koekje of andere zoetigheid een perfect alternatief vinden, blijft gezond toch een must! En dus zijn ‘snelle’ alternatieven zoals banaan of een mandarijntje prima. Maar wil je het helemaal handig houden? Dan zijn de alom-gekende fruitknijpzakjes een prima tussendoortje. Wij konden het hele gamma uittesten en echt letterlijk alle zakjes vallen in smaak van onze kiddo’s!

Voorheen kochten we deze ook al, maar eerlijk gezegd moeten we toegeven dat we ‘dachten dat ze wel quasi allemaal hetzelfde zijn’. Niets blijkt minder waar… Soms zijn die knijpzakjes erger dan een flesje frisdrank als het op hoeveelheden suiker aankomt. Maar gelukkig zijn de zakjes van Nutricia én lekker én gezond,  zonder toegevoegde suikers.

Nutricia tussendoortje fruit Nutricia tussendoortje fruit

Oh, en ook dit zal wel herkenbaar zijn. Waar wij dachten dat enkel kleintjes gek zouden zijn op de zakjes, staat dochterlief van 7 te springen als de kast opengaat waar deze zakjes hun vaste plaats hebben. Nog leuker vindt ze het als ze ook in haar lunchbox een zakje tevoorschijn kan toveren. En de eerste klasgenoot die ook maar het woord babyvoeding in zijn mond nam, kreeg lik op stuk. Zei ik al dat ze best wel mondig is?!

Nog handiger zijn de zakjes op uitstap! Bovendien kan jouw kleintje het zelf hanteren en uitslurpen. Althans, toch als hij of zij handiger is dan kleine Jef… Want aangezien dat ventje van 16 maanden een brok bruusk geweld is vloog bij het eerste zakje de inhoud tot tegen het plafond. We zijn dus helemaal fan, maar best wel een oogje in het zeil houden wil je niet de volledige woonkamer moeten herschilderen 😉

Dus lieve mama’s… Zo’n zakje af en toe is een prima alternatief voor een fruitpap/kommetje vers fruit. En zoals alles gaat het vooral over een gezonde dosis afwisseling. Jouw kind iedere dag enkel een banaan te eten geven biedt absoluut niet de nodige porties vitaminen. Je kan dus vlot afwisselen wat smaken betreft, en het tussendoortje aanvullen met een vers stukje appel/wat blauwe besjes/ … .

‘Nothing is what it appears to be!’

Nutricia tussendoortje fruit

 

CategoriesNiet gecategoriseerd
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *