H

Have yourself a Merry Little Christmas

Onze tips voor een geslaagd kerstdiner!

Een feestje, dat laten we nooit aan ons voorbij gaan. En al helemaal niet als het een kerstdiner is. Omdat de feestdagen zelf gevuld zijn met heel veel familiebezoekjes, besloten we samen al een kleine ‘pre Christmas party’ te houden. En ineens alle dingen uit te testen die we al lang eens willen proberen. Noem het gerust een generale repetitie, maar dan eentje met heel veel plezier en ruimte voor blunders.

Omdat de feestdagen toch wel altijd best hectisch zijn en we wel lekker willen eten (high maintenance what ?),  maar niet urenlang willen aanschuiven in de winkel, of urenlang in de keuken willen staan, besloten we Hello Fresh eens uit te testen. Want ja, die hebben ook boxen voor de feestdagen. Als in: alle ingrediënten zitten in een doos en worden aan je deur geleverd. Zelfs in het weekend. Dat is voor deze busy mommies als muziek in de oren.

Er zijn verschillende kerstboxen, zelfs een veggie versie! Wij kozen voor de gourmetbox, weet je wel, degene waar iedereen zijn vleesje zelf bakt ? En waar wij dus lekker mee aan tafel kunnen schuiven in plaats van in de keuken te staan. Met wat kleine voorbereidingen en heel veel tips, tover je in no time een geweldig kerstdiner op tafel.

Onze tips voor een geslaagd kerstdiner! Onze tips voor een geslaagd kerstdiner! Onze tips voor een geslaagd kerstdiner!

Bij een kerstdiner hoort natuurlijk ook een aperitief, want hé, dat is toch waar een feestje om draait ? Om te zorgen dat onze gasten niet helemaal vol zitten voor ze nog maar aan het eten moeten beginnen, kozen wij voor licht verteerbare hapjes, zoals chips van zoete aardappel en een heerlijk hapje met courgette, geitenkaas en noten uit de box. Dit alles vergezeld van een heerlijk glaasje cava. In een mooie fles uiteraard, want iedereen weet toch dat dat nog beter smaakt ?

Onze tips voor een geslaagd kerstdiner! Onze tips voor een geslaagd kerstdiner!

Waar ik verre van een keukenprinses ben, is mijn bestie dat gelukkig wel. Zij toverde dan ook een heerlijk desert op tafel.

En we zouden natuurlijk niet ons zijn als we het receptje niet met jullie zouden delen!

Recept Petit-Beurre taart:

-Dop de petit-beurre koekjes in een mengeling van amaretto en koffie.
– Smelt 250 gram boter kamertemperatuur en meng met een klein beetje amaretto en 70 gram suiker en smeer die mengeling tussen iedere laag koekjes.
-Smeer Nadien de taart helemaal in met boter en doe er dan hagelslag overheen.

Onze tips voor een geslaagd kerstdiner!

Bij een desert hoort ook een heerlijke tasje koffie of thee. Wil je helemaal de show stelen, dan is de Special-T machine perfect voor jou. Een variatie aan smaken, gebundeld in handige capsules, en geserveerd tot op de juiste graad. Een compact en stijlvol accessoire voor een geslaagd feestje!

Onze tips voor een geslaagd kerstdiner! Onze tips voor een geslaagd kerstdiner!

 Een feestje is natuurlijk ook niet compleet zonder de juiste aankleding. Mijn bestie tovert vaak de mooiste tafeldecoraties tevoorschijn en de sfeer ademde stijlvolle kerst door het hele huis. Dat decoratie niet duur hoeft te zijn, bewijst ze telkens weer met de meest eenvoudige diy-projecten die voor prachtige decoratie zorgt.
Onze tips voor een geslaagd kerstdiner! Onze tips voor een geslaagd kerstdiner! Onze tips voor een geslaagd kerstdiner!
Om het helemaal af te maken, kwamen er natuurlijk ook cadeautjes aan te pas. Onze kids waren in de wolken met de cadeautjes en ook mijn kast is nu wat prachtige decoratie rijker dankzij mijn bestie. En zij kan binnenkort lekker gaan genieten van een heerlijk ontbijtje. Persoonlijke cadeautjes scoren altijd!
Onze tips voor een geslaagd kerstdiner! Onze tips voor een geslaagd kerstdiner! Onze tips voor een geslaagd kerstdiner!
Met een mix van deze ingrediënten was het een meer dan geslaagd feestje! Wij kijken alvast uit naar het volgende ?

 

CategoriesGeen categorie
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *