K

Kind nummer 1 gaat op kamp en neemt mee…

Op kamp en ik neem mee

Het hoogtepunt voor dochterlief. Een heel jaar uitgekeken naar de vakantie. Zodat ze 5 dagen lang met de jeugdbeweging kan ravotten zonder het toeziend oog van moeder- en vaderlief. Kind 1 kreeg het met de paplepel mee. Nog in de buik ging ze mee op kamp. Mama en papa stonden daar in voor het voeden van de hongerige buikjes. Vaderlief is een ‘die hard’ klj-fan, dus werd ze (on)bewust al klaargestoomd voor een carrière als lid van een jeugdbeweging. Welke dit zou worden maakte niet uit (hoewel vaderlief een lichte voorkeur had voor de lokale KLJ vereniging). We leefden niet in de illusie dat ze bewust zou kiezen voor een specifieke jeugdbeweging, maar zou volgen waar vriendinnetjes heen gaan. Maar na een eerste proefdag was ze verkocht en werd ze ingeschreven bij de KLJ!

Wekelijks leeft dochterlief zich (zonder grenzen) uit. Glijden op grote plastic zeilen met de nodige hoeveelheid water en zeep op verspreid. Rechtdoortocht door akkers (inclusief ‘verse’ vlaaien) of de allerleukste volkspelen. Kind 1 is in de ban van alle fun die ze steeds opnieuw beleeft! En moeder wast iedere zondagavond de vuilste outfit en kind. Mijn moederhart maakt dan een klein sprongetje. Dit is toch de droom van elk kind?! Zorgeloos dolle pret en genieten van een te gekke vriendenkring om je heen.

Dus maakt kindlief zich klaar om op kamp te vertrekken en pakt moeder alle spullen in. En dat zijn er een heleboel!

Op kamp en ik neem mee Op kamp en ik neem mee Op kamp en ik neem mee

Om er zeker van te zijn dat kindlief toch éénmaal een propere onderbroek aandoet, maak ik pakketjes per dag. In een klein plastic tasje (of een leuk tasje dat je zelf naait) stop ik telkens een nieuwe outfit. Sokken, ondergoed, t-shirt, short/broek en trui. Briefje erbij met wat hartige woorden en de dag waarop dit gedragen dient te worden. Om er zeker van te zijn dat de al dan niet vuile onderbroek terug huiswaarts keert, naamteken ik alles. De spullen met een groot etiket worden voorzien van naam dmv een alcoholstift, maar de kleinere / etiketloze stuks krijgen een leuk naamlabel. Zelfklevende naamlabels zijn mijn favoriet. Vooral ideaal voor moeders/vaders die niet gek zijn op strijken (count me in please) en dus instrijklabels vrezen. Twee pyjama’s, regenlaarzen en stapschoenen, slaapzak en linnen, hoofdkussen en veldbed. Alles krijgt een naamsticker over zich heen zodat dochterlief haar spullen netjes (althans die illusie heb ik) kan bewaren en inpakken bij terugkeer.

Op kamp en ik neem mee

Enkele inpaktips :

  • Pak de outfits per dag in met daarbij een briefje voor welke dag de spullen bestemd zijn.
  • Schoenen stop je best in een extra zak. Zo verdwijnen ze na het dragen niet met restanten van bos/akker mee tussen het bedlinnen.
  • Spreek op voorhand af dat kindlief de gedragen spullen in de linnenzak stopt (ik vond een kei handig exemplaar bij Wibra, waarop duidelijk staat dat het voor vuile was is 😉 ).
  • Naamteken alles : kledij, schoeisel, slaapgerief, waskom, toiletgerief, bestek + servies.
  • Stop verspreid over de koffer leuke briefjes/kaartjes/foto’s met lieve woordjes. Zo ben je er als ouder toch een beetje bij. Of kindlief dat ook effectief wil,laat ik in het midden. Mij helpt het alvast een beetje meer los te laten ;-).
  • De meeste verenigingen laten de jongste leden terugkeren op de bezoekdag. Dat is meteen ook de kans om als ouder een snelle check te doen of alles wel degelijk terug in de koffer zit.

Op kamp en ik neem mee Op kamp en ik neem mee

Stiekem tel ik al af naar die bewuste zondag. Dan kan ik een klein, zwart, dodelijk vermoeid monstertje platknuffelen en mee huiswaarts nemen. Dit bedoelen ze dus met loslaten. Ik ben er nog niet helemaal klaar voor. Kind 1 daarentegen is dat wel. Dus maak ik van mijn hart een steen en slik de krop in mijn keel weg. En bereid ik me voor op het leven van 5 dagen met 2 kinders in plaats van 3… Dochterlief, ik hoop dat je de tijd van jouw leven hebt daar op kamp!

Naamlabels : My Name Tags

 

CategoriesGeen categorie
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *