J

Juffen traktaties

DIY juffen traktaties

We zijn straks al midden juni, dus hoog tijd om te brainstormen wat we die lieve juf of meester gaan schenken als dankjewel. Dankjewel voor een fantastisch schooljaar, voor het engelengeduld en voor al die toffe activiteiten en lessen (ok, die laatste is niet helemaal waar, want soms is het gewoon ook minder tof…). En dus delen we graag onze traktaties als inspo. Ideaal voor de last minute mama’s, die strakke deadlines tackelen als geen ander. En misschien ook gewoon wel omdat we een beetje trots zijn dat we ditmaal niet op 29 juni tot laat in de avond/nacht aan het DIY’en zijn ?

Best wel moeilijk, zo’n tof cadeau. Want ik wil niet dat het me stukken van mensen kost, aangezien ik graag ook de turnjuf of de dames in de crèches van Jef bedank voor een fijn jaar. En dus hebben we in totaal wel 14 cadeautjes nodig. Na wat brainstormen en ‘pinteresten’ naar leuke traktaties (want die laatste doop ik wel degelijk om tot een werkwoord) kwam ik uit op een fijne tas. Koffie of thee, minstens één van beide wordt vaak gedronken. Het oorspronkelijke idee was om de kids de tassen te laten versieren met porseleinstiften, maar toen ik in Kwantum deze tassen zag was ik helemaal verkocht. Voor 2 euro per tas meteen ook budgetvriendelijk! Ieder krijgt een tas met de eerste letter in zijn/haar naam. Geen discussie over wiens tas dit is in de leraarskamer of thuis!

Uiteraard is een tas maar een tas en wil ik er toch graag ook iets persoonlijks aan toevoegen. Ik liet de meisjes telkens een klein zakje vullen met koffie, en ze plakten dit met vrolijke tape dicht. Dan nog een wit zakje met een zakje thee, klontje suiker en zakje zoetstof erbij. Op dit witte zakje zetten ze telkens ook een stempeltje met de eerste letter van de voornaam. Hupla de tas in, en inpakken in wat folie papier. Mooi touwtje of lintje eromheen, en een lief kaartje met een takje of gedroogd bloemetje maken het helemaal af.

DIY juffen traktaties DIY juffen traktaties

Geen persoonlijke boodschap of dankjewel? Plaats op het kaartje dan een leuke quote of reminder. En wat helemaal fijn is, is dat de kids zelf hun naam op het kaartje schrijven. Een oprechtere attentie bestaat er niet! Voila, weer één van de to-do’s kan geschrapt worden van jouw lijstje.

Special note aan de juffen en meester van mijn kids die meelezen. Aangezien ik nu gigantisch verklapt heb wat mijn kids gaan overhandigen in die laatste schoolweek, begin je best al te oefenen op toch nog een spontane ‘oooh leuk, geweldig bedankt of super lief’. Zo hebben mijn kids helemaal niet door dat ik hun verrassing deelde op onze blog. Kwestie van die twee maanden toch al niet in te gaan met een boos schoolkind 😉

DIY juffen traktaties DIY juffen traktaties DIY juffen traktaties DIY juffen traktaties

CategoriesGeen categorie
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *