L

Life with boys

Het leven van een jongensmama

Twaalf jaar, vier maanden en twee dagen. Zolang ben ik al mama.  Maar ook 2 liesbreuken, 2 gehechte wenkbrauwen, 1 gehecht been, 1 gebroken teen, 1 gebroken been en ontelbare andere kwetsuren. Zolang ben ik al een jongensmama.

Een jongensmama zijn, dat gaat heel vaak gepaard met gescheurde broeken en kapotte schoenen. Geschaafde knieën en ellebogen zijn ook dagelijkse kost. En dan heel af en toe, dan is het net wat erger. Dan krijg je een telefoontje van school en een ritje richting spoeddienst er zomaar bovenop.

De afgelopen zes maand bezochten we die alleen iets te vaak naar mijn zin. Tijdens de zomervakantie konden we vanop de eerste rij aanschouwen hoe het eraan toe gaat op een Spaanse spoeddienst. In de herfstvakantie dan weer die in Nederland. En deze week, for old times sake, reden we nog eens naar het ziekenhuis in eigen stad. Want dat was toch ook alweer veel te lang geleden ?

En zo mogen we nu genieten van heel veel tijd met een zevenjarige in het gips. Lang leve het skateboard dat van zijn bot twee halve botjes maakte ?  Dat het niet evident is om een zevenjarige te entertainen die nauwelijks kan bewegen, moet ik jullie vast niet vertellen. Of dat ikzelf hierna voor een hernia naar het ziekenhuis kan door al dat gesleur met mijn ‘zakske patatten’ ook niet.

Ja, elke keer dat ik zo een telefoontje krijg, slaat mijn hart al een slagje over. Stilaan raken we er ook heel erg in getraind, tussen telefoontje en weer thuis met kind in het gips zat deze keer maar een luttele drie uur. We deden het al slechter in het verleden. In die tijd pikten we ook nog de broertjes op van hun respectievelijke oppas. Een medaille en podium plaats zou niet mistaan voor deze prestatie ??

Maar goed, hier zitten we dan, onze blondie en ik. Op zijn troon op de zetel en mama binnen handbereik om alle ongemakjes, pijntjes, hongertjes en dorstjes uit de wereld te helpen. En ergens is dat nog wel eens best ok, zo een beetje exclusieve tijd met mijn middle child. Maar oh boy wat zal deze mama blij zijn als hij weer vrolijk rondhuppelt. En als het niet geeft boys, kunnen we de spoeddienst dan nu even links laten liggen voor een hele tijd?

Tips om deze pechvogel te entertainen zijn meer dan welkom! We probeerden al films, boeken, auto’s, Ipad en puzzelen in die twee dagen, dus onze ideeën doos raakt stilaan uitgeput ?

Het leven van een jongensmama Het leven van een jongensmama Het leven van een jongensmama Het leven van een jongensmama Het leven van een jongensmama

 

CategoriesGeen categorie
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *