H

Het leven na de zwangerschap: Intimiteit

Intimiteit na de zwangerschap

Zwanger zijn en bevallen, het doet wat met je. Ineens een klein hummeltje in je leven dat je 24u op 24, 7 dagen op 7 nodig heeft. Het zet je wereld even op zijn kop. Het lijkt alsof je lichaam nooit meer hetzelfde zal zijn. Of je je ooit nog echt vrouw zal voelen, dat is nog maar de vraag. En je wil nog niet eens denken aan ooit terug intiem te worden met de hubby. Want eerlijk, daar beneden voelt het als één groot slagveld.
Dodelijk vermoeid is het understatement of the year.  Je vraagt je af of je je ooit nog uitgerust gaat voelen. ’s Avonds lig je gegarandeerd om 20u uitgeteld op de bank en de nachtelijke escapades van babylief maken een instant momzilla van je.

En dan komt manlief 6 weken later tegen je aan liggen met duidelijke verwachtingen. Wellicht markeerde hij deze dag – lang voor de bevalling nog maar in zicht was – in zijn agenda. Can we blame him? Voor een man is het toch allemaal heel abstract, een zwangerschap en geboorte. Weet hij veel wat babyblues zijn en waarom je tranen met tuiten ligt te huilen. Hij las in het zwangerschapsboek enkel het deel over de roze wolk. Of dat je borsten als een melkmachine aanvoelen. Hoe je het gevoel hebt dat flesjes steriliseren en luiers verschonen het enige is dat je ooit nog zal doen. En hoe je nu wel zeker denkt te weten dat je buik voor eeuwig vijf meter lager zal hangen dan voorheen.

Wellicht ziet hij enkel hoe sterk jij bent. Hij zag je zwoegen tijdens de bevalling. En hij glanst nog steeds van fierheid omdat jij een prachtig kind op de wereld bracht dat ook nog eens op hem blijkt te trekken. Maar stiekem voelt hij zich ook een beetje verwaarloosd. Ineens eist babylief al je tijd op. Intimiteit is voor hem dan ook de manier om af te checken of hij nog steeds de man van je leven is. Let’s admit, onze mannen zijn zelf nog een beetje kind. En delen, dat kennen ze niet zo goed.

Intimiteit na de zwangerschap

Niet alleen voor hem, maar ook voor jezelf is die intimiteit nochtans zo belangrijk. Na die eerste drempel van schrik (want oh my god heb je wel enig idee hoe het voelde daar beneden toen dat kind er net uit was), zal je je weer een beetje vrouw gaan voelen. Waar je het gevoel had dat jij en je partner voorgoed uit elkaar zouden groeien en jullie elkaar niets meer te vertellen hebben dan hoeveel vuile luiers babylief die dag produceerde, brengt intimiteit je weer een beetje dichter bij elkaar. Je vindt elkaar een beetje terug. Manlief voelt zich weer de man in huis en jij voelt je terug een beetje mooi en sexy.

Enkele tips:

-doe het rustig aan, verken elkaar een beetje op nieuw
-gebruik de eerste ke(e)ren een glijmiddel
-koop dat sexy setje dat veel te duur is, je zal je instant sexy voelen
-en vooral: praat met elkaar, stem even af waar jij je goed bij voelt

En last but not least: Have fun en geniet 🙂

CategoriesGeen categorie
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *